Monday, February 11, 2013

balik maktab dah,

Assalamualaikum dan Hi,


okay. as usual. me, have to go back to my hostel.

macam mana kau tak suka pun, kau tetap perlu balik jugak. tak ada alasan.

goodbye everyone goodbye *lambai lambai tangan*.

aku akan pulang semula masa cuti pertengahan sem. 

hahahah, bulan Mac nanti. lagi 5 minggu agaknya. 

so, tak payah rindu aku lebih lebih lah eh.

*perasan much*




. . .

rutin harian,

Assalamualaikum,



* Ini gambar masa pergi kem haritu *

esok, rutin harian aku bermula.

bangun pagi. clear block subuh. jerit clear block pergi rollcall. tunggu kat pintu pagar. denda budak lambat. pergi kelas muka monyok je. balik sekolah. solat zohor. jerit clear block pergi prep petang. pergi PG. balik PG. pergi riadah. balik riadah. clear block pergi maghrib. tunggu sampai azan. tunggu sampai block clear. pergi PG. balik PG. jual nasi lemak. balik bilik. lights off. membebel. buat homework. tidur.

nampak hidup aku macam stress kan. hihihi, padahal aku suka je sebenarnya buat semua tu. serious ni weh. bukan nak bajet bajet ke apa. hahahaha. 

okay toodles ^^v





. . .





no, don't

May peace be upon you,


but be more extraordinary :D 

can we ?





. . .



Kita kena terima,

Assalamualaikum,

Well, people come and go. tak semua orang kekal dalam hidup kita. Kan weh kan ?

Tak semua yang kita nak, kita akan dapat. Allah tu Maha Kuasa.



Kalau pun, kita dah berusaha sedaya upaya, dah sehabis habis usaha dah, tapi kalau Allah tak bagi. Kita still takkan dapat apa yang kita nak tu. Tapi, kita kena ingat. Allah tidak kejam. Apa yang kita usahakan tu, Allah tak pernah biarkan macam tu je. Allah akan balas balik penat lelah kita tu. Sama ada cepat atau lambat je. Hidup ni kena sabar. Kalau takde kesabaran, hidup mesti tunggang langgang. Ye lah, asyik nak marah je kan. 

Maaf lah, aku tak begitu hebat nak bercakap tentang ni. Apa yang aku cakap ni, sebenarnya berdasarkan apa yang aku sedang alami. 

Aku dah betul-betul penat menangis. Aku rasa macam apa yang aku buat selama ni, tak berbaloi langsung. Aku rasa macam selama ni, Allah tak pernah dengar pun doa aku. Hahahahah. Padahal aku salah, Allah dengar doa aku. Allah sebenarnya nak jauhkan aku dari benda benda yang terlarang. Aku percaya Allah dah atur semua yang terbaik untuk aku dan dia. Kaaaaaaaaaan ?

Remember that Allah knows all things, sees all things, and hears all things. So choose your words and actions carefully. Allah is never blind to your tears, never deaf to your prayers and never silent to your pain and He is never too far from you.




. . .



Saturday, February 09, 2013

Pray for Gaza,

Evening Everybody (:

Jumaat lepas, ada seorang pensyarah dari University, err, university mana entah, tak ingat. maaf. Dia datang bagi ceramah tentang Kekejaman Israel and all about Gaza lah. Sangat seronok sebenarnya sebab there is one guy yang memang orang Palestine datang jugak. Banyak benda kitaorang tanya tentang keadaan kat sana, sedih juga bila dengar dia bercerita.

Tamer Ajrami


Ini Mak Angkat dia.


  
Model Save Gaza, Free Palastine.













. . .



continuous,


Assalamualaikum,

How is your homework everyone ? Dah siap belum ? Kikih, aku pasti jawapannya belum. APA ? DAH SIAP DAH ? woot woot, bagus juga, balik nanti aku nak pinjam. Buat ' garis panduan ' . Weehee.

Okay, nothing great pun. I'm here to show you guys, some photos of us. 











 *maaflah gambar agak tidak tersusun*

Me, Madinah, Aiysha, Biha, Jija and Qisse. Hahaha, pantang nampak camera.

Everyone was like ' continuous cepat weh continuous continuous. Kita dah senior, lek lah, tak payah nak maluu ' . Hahahahah.



 

Friday, February 08, 2013

Just for you,

May peace be upon you,

Raja Muhammad Hakimi Raja Zulkifly,


jangan lah macam ni dah eh. 

Kalau ada, adalah.

and Insha Allah ada.


Home Sweet Home,

Assalamualaikum,

Everyone, I'm back.



Super tired dude.

see my eye bag o.o ?

lol, teruk gila.