Sunday, June 12, 2011

byebye

oke, nie last post aku untuk overnight kali nie. maybe dalam dua bulan lagi baru aku balik rumah kot. doakan kejayaan aku tau. byebye. 

best !

assalamualaikum.

oke aku sambung balik cerita semalam but pendek je. aku tension nak balik asrama dah. semalam aku pergi jejalan dengan family semua lah. then tetiba pulak kami tertarik nak pergi taiping sentral and karaoke. it's start by now.



nie abah, tengok bukan je duduk atas  sofa tuh sampai duduk atas kepala sofa dah, hee so conclusion memang best sangat lah kan. 


nie aku lah. aku terpaksa pakai baju besar nie sebab cardigan aku carik tak jumpa. hha. aku nyani lagu ring ding dong, lucifer, bad girl dengan sorry sorry. hha, serious wehh. mmng gempak.


time nie adik danish yang nyanyi. dia nyanyi lagu takkan melupakanmu. hee. best lah jugak suara dia.

along. hha. banyak lagu dia nyanyi. so susah sikit lah nak list. 

nie qiela. dia sekali dengan aku nyanyi. hee. 


gambar aku tak de sebab aku yang captured gambar nie.




gelap sikit biasalah kena guna flash. 


keluarga !

aku happy dapat enjoy untuk kali terakhir balik nie. HAHA !

Saturday, June 11, 2011

excited !




yeay ! sekarang happy sangat wehh. aku baru balik dari shopping dengan family. banyak benda kami enjoy sama². maklum lah aku dah nak balik kan. entry lepas ni aku cerita dengan upload gambar sekali oke. sekarang ni tengah penat sangat. oke lah. byebye.

Friday, June 10, 2011

Alhamdulillah !

hye assalamualaikum.

oke, pagi tadi aku sangat berasa menyampah sebab bila aku buka je facebook semua orang tengah cakap "congratulation wehh". huh congrats untuk apa pula dah ni. aku cuba lah untuk menyibuk kan diri then apa yang aku dapat tahu ialah depa semua dah dapat result untuk exam final semester satu nie. what ! semua orang dah dapat. ouhh, bukan semua orang, just budak Perak je. budak Perak ? aku duduk Perak kan ? hee. entah lah aku tak tahu lah pulak awat aku tak dapat lagi. padahal kawan aku yang duduk kat Manjung, Ipoh sana sini semua dah dapat. tak boleh jadi macam nie. tapi yang pelik nya member aku kak man yang duduk kat Lenggong pun tak dapat lagi. haishh, susah betul lah macam nie.  tak apa jangan risau internet kan ada. apa guna ada kecanggihan tak mau guna. aku pun cepat² pi search, tengok² hampehh depa tak update pula. susah².




dengan tekad nye aku punn pi lah bukak internet kat computer kat ruang tamu. bukan apa dekat situ senang sikit nak tengok abang postman sampai. tunggu lah aku kat situ. sampai bila ada moto bunyi ja aku terus tengok kat luar. tak dak punn. lama juga lah aku tunggu. hee. biar pi lah kat dia. nanti balik MRSM aku tau juga nanti. biar punya biar dah malam. lepas habis mandi , solat habis semua dah. macam biasa aku melangut kat depan komputer tu buka facebook, twitter, blog, you tube dengan dengar lagu. tibatiba time aku dok tengok you tube aku tengok Ustaz Hazmi text aku kat chatbox. wehh, awat pulak dah nie. Ustaz Hazmi cakap nak nama penuh aku. aku pun tulis lah dengan secepat yang mungkin. then dia cakap 


" nurul ardilla zaini, pointer 3.94. tahniah dan alhamdulillah ! "


sukanya, sangat² tau. hee. aku rasa macam ada kat awan dah nie. HAHA ! aku tak pernah dapat sampai macam nie, selalu nya dapat 3.6+ lebih je. hha, tak sangka sangat wehh. aku berjaya juga lepas target aku. actually, aku target just 3.7+. tapi takdir Allah. hee . Alhamdulillah. but, aku tak berjaya sepenuhnya lagi. still ada lagi exam yang menunggu aku iaitu PMR. aku janji aku akan buat yang terbaik. hee. hang yang tengah baca nie. doakan aku tau supaya aku berjaya dunia akhirat. Amin.

Wednesday, June 08, 2011

i'm watching DJ Spin Master 2



oke, first sekali, hye and assalamualaikum. tadi pukul 3:05 p.m lebih kurang aku dah terpacak depan tv sebab aku kan selalu tengok kak fudge punya facebook sebab dia banyak update pasal spin master. biasa lah kan DJ Musher kan masuk. HAHA ! aku pun dah sampai pukul 3:30 p.m aku terus bukak astro hitz. then bru start spin master. gempak lah macam tuh.

first contestant dia ialah DJ Musher. whahah. best jugak lah tapi dia hampir² dapat kad merah but like what he said "miracle happen everyday" . hha, nasib dia baik, dia dapat masuk. aku tengok sampai habis tadi so banyak jugak lah DJ aku tengok. then dah nak akhir aku tengok pulak DJ ChukieSS. muka dia lain lah. hee. actually dia dah pernah bertanding time Spin Mister 1 dulu sama dengan Musher but tak terpilih. sekarang dah terpilih apa lagi bersyukur lah. 


THE JUDGES AND THE PRODUCTION

btw, Goldfish comel gila² punya lah. 

Tuesday, June 07, 2011

tekad lah konon ?

hai comel. hee. harini aku nak siapkan semua kerja sekolah. susah lah kalau tangguh semua nie. dah lah banyak kerja lagi tak buat. beli barang pun belum tau. aku kena tunggu abah balik dari kuala lumpur dulu lah. baru semua kerja setteled. aku boleh je pergi beli barang asrama dengan along but kami naik motor so susah nak bawak nanti. ingat barang aku sikit ke huh ? hee, barang aku banyak juga lah. HAHA ! mengalahkan orang yang nak pindah rumah. sampai haritu paksu aku cakap " dilla, kamu nie nak balik asrama ke nak pindah rumah ?".


so harini aku nak siapkan kerja sekolah aku sebelum abah balik, sebab nanti abah balik mesti dia akan bising punya lah. haha. oke lah blogger. tata. aku nak berubah esok oke !

Monday, June 06, 2011

HAHA !

haishh, bosan sngt lah. aku nie tak habishabis buat post kan. sekejapsekejap buat pos. entah lah bosan sangat tu lah pasal. aku tak lah banyak idea sangat nak letak kat blog kecintaan aku nie, tapi sebab aku rasa kat blog nie je tempat aku nak hilangkan masalah yang ditanggung dalam kepala nie. hee. tapi kan kalau aku stress memang satu lagu je aku akan dengar dan tengok video dia dengan sangat teliti. HAHA !

this is video from PINK - fuckin' perfect


best sangat lah lagu nie. oke blogger. layan je lagu nie dulu.

Sunday, June 05, 2011

the name i loved

both hands trembled
as I remembered the love memories
now it is getting weirder
I don't wish to rejected you, but I just know that
no matter how close we are
I know that I can't love you anymore
I can't miss you, waiting for you makes me tired
I can't endure anymore and I can't realize this

the name that I loved once in this life
has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper
and forever kept it in my heart
from that day I only realized, I will only love you forever
love that can't be together can also be known as love

I can't handle the memories and feelings alone
I can't start this
I can only miss you secretly in my heart
my heart only left your body fragrance that i missed and only loved

the name that I loved once in this life
has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper
and forever kept it in my heart
from that day I only realized, I will only love you forever
love that can't be together can also be known as love

kept remembering the first time I saw you walking towards me
and stolen an edge of my heart without noticing 


the name i loved - onew SHINee

willing to sleep is zero

sekarang jam laptop aku pukul 4:06 AM. but aku still tak boleh nak tidur. kenapa nie ? esok nak bangun pukul berapa wahai nurulardillazaini. bangun lambat dah satu hal. nanti tengok tv dengan dengar agu sementara nak tido dah confirm lah tak tutup punya. aduhh, esok da memang pasti ibu marah. mati lah aku. facebook punn still ramai orang online. haha, depa ni nak teman aku kot. hee. perasan betul. tak pe lah, esok nak bangun awal .


esok aku ingat nak
- jogging
- jalanjalan
- tengok alam. HAHA !


banyak kot. aku da buat to-do-list. hee, tak boleh tidur punya pasal.

Saturday, June 04, 2011

suka lha.

sayang 
belakangan nie, aku asyik dapat kawan baru. suka lha. hee. seronok aku bukan sebab bole mengorat bagai oke.  depa macam boleh buat kawan yang baek lha. haha. sukasukasuka. lelaki perempuan aku rasa fifty-fifty kot. sama jea. hurm. tapi aku tak tau lha depa nie satu hati kea apa. tapi kalau sorang dah offline mesty semua pun offline. lepas tuh tinggal lha aku sorang². seronok lha tuh. then bila sorang dah online kan, aku macam dilanda tsunami. semua orang nak chatting lha wall-ng lha skype-ing lha. semua aku pulak jadi serabut. hee. 


tapi tak pe aku sayang hampa. jangan satu hari nanti hampa lupakan aku tau. aku tak suka orang yang macam kacang lupakan kulit nie. kalau dapat kat aku lha kan, memang aku sembelih hampa semua tau. hee. aku nak semua orang yang boleh bimbing aku jadi kawan aku oke. aku tak nak orang yang perosak macam racun serangga tuh jadi kawan aku tau. hee, aku ni dah lha senang terpengaruh dengan orang sat lagi hampa asyik dok bagi kepala otak aku nie benda yang tak berfaedah mati lha aku.




aku rindu sngt zaman kanak² dengan zaman time sekolah rendah dulu. aku sayang kawan aku semua. oh, nak menangis jea kalau teringat kawan sekolah dulu. entah depa ingat kea tak kat aku pun aku tak tau. hee.

Friday, June 03, 2011

serabut

aduh, menyampah gila nie. kerja sekolah satu pun aku tak sentuh lagi. beg sekolah aku pun aku tak tau kat mana. gedik gila. aku tak tau pun harini dah hari jumaat. nasib baik aku terdengar khutbah jumaat kat tv bru lha aku tau harini hari jumaat. apa nak jadi dengan aku ni wehh. mana buku aku? apa kerja sekolah aku? pencil box aku mana ? aku naik gila dah ni. tu lha asyik nak facebook, blog, twitter segala bagai. pening dah aku ni.

Thursday, June 02, 2011

susah betul .

harini, semua orang kecoh pasal kesah adinda milano evan's nie. hurm, aku tak tau lha ape yang aku nak cakap pasal budak nie. dia nie baru form two. actually, kesah dia, dia cakap dia tak da dara. yang tu jea. aku bukan lha nak back up dia, tapi aku rasa macam tak patut lha kan semua orang siap buat page lagi nak kutuk dia. orang fuck dia lha semua lha. ape semua nie. aku tak tau lha, kadang² aku rasa memang patut orang buat macam tu, tapi tetiba aku rasa macam tak pula. entah lha. ikut suka hati korang lha nak buat pape pun kat dia. asalkan hidup semua orang bahagia. tapi tak patut jugak kalau kita tak menegur. at least, tegur dengan cara yang baik. oke. jangan asyik nak maki dia jea. tegur elok², hati senang, masalah settle :)

Wednesday, June 01, 2011

now, i would never smile.

mana boleh macam nie. dia kena tinggalkan semua batch form three. ape nie ? aku mimpi kea ? wehh, nie tak boleh terjadi. ustaz hazmi akan pindah ! the first word came from my mouth is SHIT. ape HQ MARA nie nak ? tak nak mrsm lenggong melonjak kea  ? ya Allah, sakit nya hati aku nie. gedik sangat lha. menyampah. ape lagi nak ckp ! 

tadi abang bob tulis dekat status facebook dia macam nie :

berita buruk kepada yang menyayangi pengarah pamer aka ust hazmi kerana beliau akan bertukar ke mrsm pasir salak yang berkuat kuasa pada 13 jun 2011..berat rasa hati beliau untuk meninggalkan mrsm lenggong.. pelbagai cara telah diusahakan.. yang tinggal hanyalah iringan doa2.. justeru itu, marilah kita bersama2 berdoa agar beliau akan terus kekal di mrsm lenggong..

no way man, it wouldn't ever happen. trust me.

smiling all over again

entah kenapa harini rasa seronok sangat. nak cakap buat benda baru tak pula, tapi. entah lha. ouh, tadi aku pergi  gunting rambut. tak tau lha time shampoo tadi rasa fresh gila. bukan sebab aku tak pernah shampoo oke. maybe perasaan pergi salon tuu lama tak rasa kot. hee :) 
tapi tadi memang best lha. hee !