Wednesday, November 30, 2011

new blogskin


assalamualaikum,


okay i've got my new blogskin done babe. muahaha. okay, aku mengaku dulu along yang tolong. but sekarang air tangan aku sendiri mehh. hha. terasa keseronokannya. bhaha. but biasalah budak baru belajar so tak berapa nak pandai buat yang hebat-hebat kan. so, aku cari blogskin yang senang nak buat. at least i've tried once. then, aku terfikir kalau yang ni buruk macam mana. then i've discovered a word.

telekung dan pakaian harian



assalamualaikum.


okay, entry pasal telekung. perkara ni mungkin bukan lifestyle aku dekat rumah tapi mungkin juga bukan korang. tapi, tiba-tiba tadi aku teringat kehidupan dekat mrsm lenggong. masa nak sembahyang tu mesti nampak pelbagai telekung yang ada kotor lah apa lah. okay, aku tengah dalam proses nak tegur but apa yang aku nak cerita ni based on apa yang aku perhati. dalam cerita ni memang aku tak pernah buat cuma aku translate bagi jadi cerita aku. okay ? bacalah. tunggu lagi (:

_________________________________

telekung.

telekung kan pakaian kita bila nak bertemu dengan Yang Maha Esa takkanlah telekung yang bertahi lalat pun nak guna. Allah kan tak suka hamba-Nya tak bersih bila sujud kepada dia.

pakaian harian.

kalau nak pergi annual dinner ke jumpa boyfriend ke mesti nak pakai lawa-lawa. mesti nak yang branded, mahal, lebih dari orang. kalau kotor ? bertahi lalat ? sumpah tak lah. 

_________________________________

telekung.

kalau hari sabtu, bila dah penat balik sembahyang jemaah maghrib dengan isya' mesti balik bilik landing atas katil terus punya. then, malas nak lipat telekung terus simpan dalam locker. esok nak sembahyang subuh pakailah berkedut-kedut tu. alah, sekejap je kan sembahyang tu. kesah apa.

pakaian harian.

esok hari khamis. confirm dah tak iron baju sekolah sebab esok boleh pakai baju sekolah biru yang tadi. tudung pun malas iron. tiba-tiba esok nak pergi sekolah, tengok tudung tak betul. usaha pi tempat iron tunggu after yang banyak tu semata-mata nak hilangkan kedut sikit walaupun tahu sat lagi kena denda dengan BWP. sebab nanti tudung senget boyfriend tak nak pandang pula.

_________________________________

telekung.

tadi petang makan sambal belacan dengan ikan kayu kat ds. then, aku kan dah biasa pakai telekung terus. makan dah lah macam budak-budak tumpah sana sini. so mesti kena telekung punya. then, malas nak cuci. pakailah telekung yang sama esok dan hari seterusnya.

pakaian harian.

petang nanti nak jumpa secret admire kat depan PUM. hha, dia nak bagi cadbury. pakai sikit punya lawalah eh. tiba-tiba tengok baju kotor kena sos semalam. sikit je pun. fuh, tak boleh jadi mesti kena tukar. sat lagi dia tegur pula baju kotor. hhe, terus pergi tukar. 


_________________________________


telekung.


masa form one dulu pakai telekung ni jgak. sekarang dah form five. pakai telekung ni jugak lah. hmm, tak pa tak payah tukar banyak-banyak lah. kalau kotor pi rendam clorox ja. lagipun, kalau beli lain membazir. bazir kan amalan syaitan.


pakaian harian.


reunion minggu lepas kat penang. pakai blouse orang bagi. reunion esok kat taiping. kena beli baju lain lah. nanti letak gambar dekat facebook orang kata pakai baju sama pula. malu lah aku. okay, kena beli baju lain. lagi mahal punya.


_________________________________




nampak tak perbezaan antara telekung dan pakaian harian kita semua. kita semua ? entahlah. maybe ada lah sebahagian. hmm. ada yang lebih pentingkan telekung sebab yang tu lah pakaian kita yang akan kita pakai di dalam kubur nanti. ada juga yang sentiasa mahukan yang terbaik dari segi pakaian harian. aku tak cakap yang telekung segala-galanya, pakaian harian biar pakai selekeh. tak. tak boleh jugak. cuba seimbangkan antara dua tu. 


ohhhh emmm geee, maaf aku memang tak pernah bagi nasihat dari segi agama ni. ni kali pertama. hha, maaf kalau tak faham. tapi kalau korang dapat faham sikit pun dah bersyukur dah aku.


i'm just trying to make it right !


Monday, November 28, 2011

apa kejadahnya ?


assalamualaikum,

firstly, tajuk dah pelik kan. okay, aku rasa hampa yang baca ni mesti lah tahu pasal apa yang aku nak cakap ni. hampa tahu Max 247 ? alah, yang kononnya band mpop tuh. aku tahu pasal depa ni tapi tak tahu lah pula yang depa mampu buat video yang gampang habis ah sebegini rupa.


                       


ohhhhhhh emmmmm geeeeee ! apa kejadahnya yang depa tengah buat ? aku rasa macam nak pengsan tengok depa menari macam kanak-kanak ribena ni. ye lah, bukan nak mengutuk cuma aku tak faham kerana depa sanggup buat diri depa macam tuh.

and as what all of you know kalau orang nak tunjuk video depa tadi mesti bandingkan dengan band kpop asli punya. but aku tak nak sebab dah memang ternyata kpop asli lagi hebat. hha. melalui apa yang hampa semua tahu. aku memang gilakan kpop. tapi, sekarang dah tak sangat lah. aku okay dah sekarang. 


but, bila tengok ni semua. ohh, see the difference ? totally different. huh, konon nak jadi kpop lah bagai. better lagi wonder girls dari hampa lah. maaf kalau aku kutuk lebih-lebih. saja, aku tak puas hati sikit.


it's all about google




assalamualaikum.

harini hari aku sangat bosan. buka facebook, tengok kat chatbox online berapa keping je. ugh, stressss. hha, tak stress lah happy sangat. then, sebab kat rumah ada ibu, abah. aku dengan adik danish je. tak ada along. kenapa ? sebab dia kerja lah. rindu dia lah. soo, aku sangat lah bosan. aku panggil adik aku ajak main angry bird. dia malas and dia ajar aku benda baru. seriously, maybe aku sangat lame, tapi bagi aku adik aku yang baru umur 5 tahun dah mampu ajar aku sebegini rupa memang hebat habis lah.

______________________________________________________________

" kamu nak ajar angah apa benda nya ? "
" alah, adik tahu lah. sat, kamu buka lah google chrome sat "



" lepas tuh kamu tekan lah google guitar "
" lepas tuh, main guitar ni. alah, angah tahu lah. ni bosan. dah lah. benda lain pulak " 


" meh adik tekan "
then, he press do a b . terus page tuh jadi macam ni. sumpah aku terkejut gila. BHAHA.
" mana kamu belajar ni ? "
" adik tahu lah " 


then, lain pulak. 

" kamu tekan google gravity "



bila aku press google gravity tuh, terus page tu jadi macam ni. ohh man, aku sangat teruja. aku dah jadi macam orang yang baru kenal dunia. hha.



then kalau tulis apa-apa and enter akan jadi macam ni. hha, lawak sial.



sayang adik aku.



Sunday, November 27, 2011

rindu kau lah bodoh !


i always miss the cute moment between you and me.













aku bukan nak tunjuk gambar-gambar ni semata-mata. aku cuba untuk expressed feelings aku. seriously, aku rindu mister sangat-sangat. kawan-kawan aku ramai yang kata

" buat apa kau clash dengan dia sebab tu je ? "
" gila ah kau, pergi lah couple balik "
" rugi gila kau, dia tu dah lah baik, pandai pulak "
" what, kau ni mesti tak fikir panjang punya "


memang lah bagi hampa benda ni simple je kan. aku clash dengan dia sebab aku sakit hati sangat tau. kalau pasal benda bengong-bengong takkan aku nak clash dengan dia eh. dah lah sepupu aku. oh man, aku tak tahu nak buat apa. yang penting aku tak nak couple lagi dah. aku nak bertaubat lah.

Friday, November 25, 2011

fate









i cried and cried and cried all over again. my day was full of darkness. i felt lonely. i miss you. i miss you. i miss you a lot. maybe this is the fate. mister i hope you know that i really love you. i will never find a man that can love me like you do. 

________________________________________________________


from now on, i have to find my own way. be tough ardilla.




assalamualaikum.



Thursday, November 24, 2011

end now !



start from 16 of April 2011, 11:37 am :











until 24 of November 2011 , 09:54 pm :












tomorrow, i hope :




aku bahagia. bukan sebab kita dah putus :
tapi sebab aku yakin kau mampu cari yang lebih baik.

aku sedih. bukan sebab kita dah putus :
tapi sebab kau tak tunaikan janji kita. 

aku seronok. bukan sebab kita dah putus :
tapi sebab aku tak perlu menangis lagi.

aku kecewa. bukan sebab kita dah putus :
tapi sebab aku tak dapat bagi apa yang kau nak.

aku tenang. bukan sebab kita dah putus :
tapi sebab aku dapat biarkan kau jawab SPM dengan lebih tenang.

aku merana. bukan sebab kita dah putus :
tapi sebab aku buntu fikirkan siapa yang boleh jaga aku macam mana kau buat.

aku bersyukur. bukan sebab kita dah putus :
tapi sebab kita takkan buat dosa banyak lagi. kita bukan buat benda yang terkutuk cuma antara kita takkan ada panggilan sayang. 

kita dah takkan bazirkan duit untuk berjumpa. 

aku dah takkan bahayakan keselamatan aku naik bas seorang diri semata-mata untuk berjumpa dengan kau.


aku minta-maaf sayang. mungkin keputusan kita sama-sama akan membuat kita bahagia dunia dan akhirat. bahagia selama berada dengan kau. 
TERIMA KASIH :'( 


assalamualaikum.



My Heart Will Go On


do hear this song. it would touch your heart. enjoy.






Every night in my dreams, I see you, I feel you
That is how I know you go on
Far across the distance and spaces between us
You have come to show you go on

Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/c/celine_dion/my_heart_will_go_on_love_them_from_titanic.html ]
Love can touch us one time and last for a lifetime
And never let go till we're gone
Love was when I loved you, one true time I hold to
In my life we'll always go on

Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on

You're here, there's nothing I fear
And I know that my heart will go on
We'll stay forever this way
You are safe in my heart
And my heart will go on and on

Wednesday, November 23, 2011

Harimau Muda



ILOVEYOU more than everything. thanks for giving the best for the whole Malaysian. proud with you guys. IRFAN FAZAIL, you'll be my idol forever. iloveyou irfan :')

THANK YOU :

Mohamad Irfan Fazail (:

Khairul Fahmi Che Mat

Baddrol Bakhtiar

Mohd Muslim Ahmad

Muhamad Nazmi Faiz Mansor

Mohamad Fandi Othman

Mohd Fadhli Mohd Shas

Mohd Asrarudin Putra Omar

Mahali Jasuli

Thamil Arasu Ambumamee

Syahrul Azwari



21 of November 2011



assalamualaikum,


tarikh ni sangat bermakna buat aku. macam yang aku post entry sebelum ni, aku ada kata yang aku ada dekat rumah hamizah kan. then tarikh ni lah yang menemukan aku dengan kawan-kawan baik aku semua dari sekolah relau tu. amirah farhanah, afifah, hamizah and the one and only abdul hafiz. like, seriously memang jemput ramai orang pun, tapi macam sial. buat alasan lebih-lebih. terlupa tarikh lah, tak ada transport lah, busy lah. aku boleh je datang dari taiping ni naik bas, feri bagai. susah kot. hha, but it's okay lah. aku tak kisah pun. tak ada hampa pun kami bahagia eh.

okay, back to the top story. kan, aku tidur rumah hamizah dengan ana sekali. sumpah best siot. ana dengan baru balik kerjanya. memang sumpah lambat kot dia datang. cakap pukul satu but pukul dua baru bertolak dari sungai ara. then, kami bersembang punyalah lama sampai pukul empat baru tidur. hha, lepas tuh pukul enam bangun nak semayang subuh. berat gila hati aku ni nak bangun subuh sebab baru tidur ja. tapi, aku bangun juga. habis aku semayang ana pula. then, aku terus naik atas katil tidur balik lah. hee, then, depa pun tidur sama. around seven macam tu, phone ana bunyi, boyfriend text. phone dia memang deras nak mampuih bunyi dia. then, punyalah sayang boyfriend, dia pun tak tidur. hamizah pula aku tak tahu lah dia bangun pukul berapa. aku tetap lambat pukul sepuluh. then, janji nak sampai queensbay pukul sebelas. but, terlalu malas nak mandi. pukul duabelas baru bertolak.

sampai situ, terus pergi borders sebab hafiz dah sampai awal lagi dari kami. wah, lelaki pergi borders. then, masuk masuk dalam tu, dah tak tahu hafiz duduk kat mana pula. cari punya cari ana nampak hafiz duduk sebiji macam dalam gambar ni.


then, conclusion yang aku dapat bila memandang ke seluruh borders tu




then kami semua berjalan-jalan naik pergi tingkat atas. main game dulu. hha, memang best sangat. terimbau balik saat-saat bila hafiz main game yang ada perempuan tu buat ------ hee, sungguh lawak. then ana main daytona usa tuh. jalan punya jalan, hafiz pula lapar sebab dia kata tak makan dari pagi lagi. kesian dia.
"makan kat j.co lah okay ?" hamizah
"tak nak lah, tak best." ana
"habis hang nak makan tang mana ?" hamizah
"tutti frutti jom" ana
tutti frutti tu bukannya dalam queensbay tau. kat luar. punya lah jauh siak. bila sampai situ, ana beli yang besar punya cup. yang nak sampai twenty ringgit. dia nak share dengan aku tapi aku memang tak suka yogurt so dia share dengan hafiz. sempat juga aku online kat situ. then ada captured beberapa gambar guna netbook ak saja. sebab semua tak bawa camera. puiii.
















hha, lepak punya lepak tiba-tiba hujan pula. hha, berlari lah kami berempat ke queensbay.then, tak cukup-cukup makan kat tutti frutti nak juga pergi makan kat mcd. hha, semua orang order burger, aku je tak.



favourite aku

ana dengan hafiz punya macam ni lah juga.

hamizah


then, iefa sampai time kami dekat mcd. pergi lah jalan-jalan. sangat seronok hangout dengan mereka semua. huu, sampai tak ingat dunia. sebelum terlupa, ana ada belikan aku ear phone baru. weeee, seronok sangat. then, dah penat berjalan satu queensbay mall yang sungguh gigantic tu kami berehat dekat borders je. lepak. duduk dekat bahagian children sebab ingat tak ramai lah remaja nak lalu, rupanya situ port budak-budak main berlari. hha, rasa macam nak maki, sepak tegur je. tapi, biar je. aku baca buku kanak-kanak yang sangat menyampah. ajar baca suku kata demi suku kata. penat weh. hha, then, hafiz dengar lagu. hamizah tengok gambar dekat phone. ana suruh aku tangkap gambar dia berpura-pura baca buku.



lepas tu ana,






hee, aku pula buka heels tiga inci tu. bukan nak menunjuk tapi nak kata yang penat sangat kot, pakai heels pusing mall tuh. hha, then aku dengan ana pergi beli ice-cream kat mcd. woah, mc flurry sangat enak.






lepas tuh, aku dengan ana dah nak balik. sebab ana nak sambung kerja. actually, dia kena masuk pukul tiga lagi. tapi, kawan punya pasal, thanks kawan. love you forever babe. aku pula, memang kena balik sebab tiket bas pukul tujuh. jalan dah lah jem, nak naik basmemang kena tunggu lama lah kan. so sebab tuh lah aku kena balik pukul lima. maaf ye kawan-kawan. aku janji nanti balik lambat lagi tau.hha, lepas tuh, bergambar sekejap sebab nak balik kan.



the one less lonely boyfriend. hha, boyfriend = kawan lelaki.


amirah farhanah | abdul hafiz


hamizah ghani | abdul hafiz


sayang dia


dia memang sebegitu


afifah | hamizah


mesti hafiz bosan gila.


sewaktu ini tudung saya memang shiall, tak usah comment banyak.

guys, you are the best friend of mine in this whole wide world. i'll never forget you until the end of this world. i felt so awesome being with with you guys. PLEASE DON'T EVER LEAVE ME ALONE. 


norafifah | nur hamizah | nur amira farhanah | abdul hafiz | nurul ardilla