Friday, March 16, 2012

EPSILON :')

Assalamualaikum,



lihatlah mereka yang aku sayang. selamanya. InsyaAllah :)

Hmm, kawan ?

Assalamualaikum,

weh, kalau kau tahu lah yang aku suka sangat berkawan dengan kau kan bagus. kenapa kau tak tahu yang aku suka kawan dengan kau. kau selalu anggap aku ni musuh kau. tapi kenapa ? kau ada masalah apa dengan aku ? kalau ada bagitahu lah. kita kawan dari form one weh ! takkan kau tak tahu apa aku rasa. aku nak sangat rapat dengan kau sebab kau kawan yang paling hebat pernah aku jumpa. tapi kenapa kau tak boleh rapat dengan aku ? bila aku cerita dekat orang lain, semua orang akan kata ' mungkin kau tak sekepala dengan dia kot '. yaa, mungkin juga. kau orang atasan. manalah boleh kawan dengan kau kan. tapi kalau lah kau tiba tiba terdetik nak baca entry aku kali ni, tolong lah weh. aku nak kawan baik dengan kau. aku tak nak kau pandang aku kecik, rendah kat bawah tuu. hmm, okay kawan. okay byee.

p/s : Mirza, happy birthday :)


Tuesday, March 13, 2012

Totally happy

Assalamualaikum,



sleep over ! ya, sleep over ! kat rumah Kaiyum ! hari Khamis ni. ohh myy, sumpah seronok. since duduk langkawi aku banyak dapat buat benda best dengan Kaiyum and Soraya. hahah, weh. sangat seronok. For example macam, haritu kitaorang pergi outing dekat Langkawi Parade. HAHA ! kitaorang macam jakun gila tau dalam tuu. bukan jakun sebab tengok shopping mall, tapi jakun sebab tengok kiri kanan member kot, maksud aku macam ' wow, aku pergi mall, dengan kaiyum and soraya. best gila ' kitaorang terjerit-jerit time naik escalator tuu sebab, mana pernah lepak sama-sama dohh sebelum ni. then pergi Marry Brown. makan sama-sama. Ya Tuhan, rasa sangat nikmat tuu. okay, kalau korang tak faham apa aku nak cakap ni finee lah. hahahahaha.

Then balik cuti haritu, kitaorang kan naik flight sama. so, for sure lah pergi airport sama-sama kan. then time tuu pun jakun juga. sebab rasa macam ' wehhhh, kita naik flight kot, dengan member pulak. sumpah best ! ' hahaha, Kaiyum lah time tuu buat muka paling seronok. time Kaiyum dengan Soraya print boarding pass tuu aku macam ' wehh, tak sangka dapat naik flight dengan member. aku bayangkan dapat naik flight dengan diaorang bila nak pergi overseas nanti je. tak terbayang pun zaman sekolah ni dapat naik flight dengan diaorang ! '



lepas tuu, kitaorang memang dah plan dah nak lepak Starbucks. so, lepas siap print boarding pass tu terus pergi Starbucks. Kaiyum ambil Vanilla Shake. Soraya ambil, err, tak ingat. HAHAHA ! aku ambil Caramel Frappuccino. Yummy, sedap sangat. Then, kitaorang sambung balik perasaan jakun tuu dekat Starbucks. rasa jakun gila bila duduk and minum kat Starbucks dengan member. seronok sangat tau. then time kitaorang minum kat situ ada amir izzudin, aidi dengan amir ape tah. tak ingat. hahah, diorang gelak kat kitaorang sebab buat muka seronok sangat. hahaha. jahattt. lagi-lagi aidi. sakit hati betul. then keluar dari Starbucks tuu, dia gelak-gelak lagi. Sakit hati betul. kitaorang bukan jakun sebab tak pernah masuk Starbucks, tapi kitaorang jakun sebab tak pernah masuk Starbucks dengan kawan-kawan. Seriously. hahaha.

SPM

Assalamualaikum,

Hey guys. tahu tak result Spm keluar 21 Mac nanti ? tahu tak ? tak tahu, okay aku nak bagitahu lah ni. hihi, tadi aku on twitter then tengok lah abang-abang and kakak-kakak cakap pasal result mereka. ada yang seronok. ada yang tidak. ada yang cool je. ada yang siap cakap nak bunuh diri bagai. ahha. lawak ahh mereka. actually aku first ternampak kak mida tweet. katanya 21 Mac lah. then aku tweet dengan senior aku ni, shafiq. dia suruh aku dan korang doakan dia. haha, tak tak. aku je yang disuruh nya, tapi aku suruh korang doakan dia dengan kawan-kawan yang lain dapat straight A+ okay ? haha, aku akan doakan kau okay. InsyaAllah straight A+ Aku yakin, hihi. okay. but apa lah nasib abang aku nanti. jangan risau ehh abang, angah akan call abang nanti. pastikan abang jerit dulu k, macam yang kita plan harituu. if result A semua, i'll buy you that ' thing '. haha.

for my seniors, abang dan kakak Lenggong. Good Luck :)



Rindukan Ika Azman.

Assalamualaikum,


Percaya atau tidak, aku sangatlah menyayangi dia. Dia lah yang selalu menanyakan khabar aku di Langkawi. Dia juga yang selalu tanya aku ada masalah atau tidak. Kalau aku dalam masalah, mesti dia tolong selesaikan Kalau tak boleh selesaikan, dia akan bagi nasihat dekat aku. Aku sayangkan dia. Rindu nak dengar suara dia. Rindu nak pergi bilik dia the jerit ' Nasssssssshhhhhhhhhh ' Rindu juga nak pergi rumah dia. hahah, tiba-tiba teringat aku dengan Soraya meratah habis udang masak merah masakan ibu Nash. Sangat sedaaaaap. Benar lah apa yang orang selalu kata, kita cuma akan menghargai seseorang apabila dia sudah tiada dengan kita. Aku sedih sebab aku dah tak dapat nak bergembira dengan dia lagi. Sebab dia lah kawan aku yang paling gila. Bachok jugaaa. Sumpah gila-gila.

Monday, March 12, 2012

kau :'(

Assalamualaikum,


aku sedih. aku buntu. aku pening. aku lah semuanya. tak tahu kenapa, tapi aku rasa aku dah pun kehilangan kau. aku tak boleh nak tuduh melulu, tapi aku rasa benda ni kenyataan. seperti yang aku cakap dekat Amy, aku admit yang aku baru kenal kau sekejap so aku tak boleh lah nak cakap ikut suka hati. tapi aku cuma rasa yang kau tiba-tiba jadi lain. itu cuma apa yang aku rasa. aku sayangkan kau. tapi aku rasa takdir aku dengan kau memang macam ni. ingat lagi tak kita pernah cakap pasal ni, aku harap takdir Allah tu sama macam apa yang aku dan kau nak. tapi, takdir Allah lain. Dia lebih mengetahui segalanya. mungkin ini adalah jalan yang terbaik untuk kita. mungkin ada yang lagi baik dari aku. mungkin kau akan jumpa yang lebih bagus dari aku. aku cuma mengharapkan yang terbaik. aku sentiasa doakan kau jumpa orang yang lebih sesuai dengan kau. my last wish for you, aku harap kau bahagia. itu je apa yang aku nak. okay. bye.

Sunday, March 11, 2012

# 13 just wanted to share

Assalamualaikum,

Enjoy Matluthfi's new video :)




Friday, March 09, 2012

4 March 2012

Assalamualaikum,



4 of March. Birthday Ummi Sarah. tapi, aku tak ada dengan dia untuk sambut hari jadi dia. hmm, aku sedih sangat. tapi, apa boleh buat, takdir aku dah tertulis untuk aku ada dekat Langkawi kan. malam tu aku plan nak calling dengan Ummi. tapi, 4 March tu jugak lah hari sukan Mrsm Langkawi. so kira malam tu kena stay up untuk buat decoration untuk rumah Hijau. tak kesah lah kalau buat tu dekat dalam asrama je, tapi masalahnya kena buat dekat dewan. ada cikgu pulak tu, so aku tak boleh nak gayut dengan ummi. aku sangat lah hampa. aku sangat lah sedih. tapi, aku just boleh text dia je. 

" Ummi Sarah, sepanjang hidup aku, aku susah nak cari kawan macam kau. Kita rapat masa last form 3 kan. Tu punn sebab lepak sama-sama. Kalau tak, kita memang tak jadi kawan baik kan ? Mii, aku sayang kau sangat. Aku bersyukur dapat jadi kawan kau. Kau baik gila, tapi dulu aku tak suka kau sebab kau suka buat muka kerek. Tapi sekarang kau lah paling baik. Aku rindu kau sangat. Lastly, happy birthday my dear ummi sarah. I love you forever. Till we meet again. Jangan nangis lagi tau k :* "

Ummi, aku sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat lah rindu kau. aku akan jumpa kau, tapi bulan 6 nanti. lambatttttt lagi. hmm, aku janji kita akan jumpa jugak. tak kira apa nak jadi punn. 



I'm now Qawwiy.

Assalamualaikum,



Qawwiy ? apa tu ? hihik, it is Langkawi's student punya short name kot rasanya. hahaha, alia bagitahu. hahah, aku bersyukur sebab still dapat sambung belajar dekat MRSM. aku lagi bersyukur bila dapat tahu yang aku diterima masuk MRSM PKP. tapi, aku sangat sukar untuk menerima aku dapat masuk MRSM Langkawi. haih. aku menangis-menangis bila dapat tahu. tapi after one month aku kat sana, aku dah okayy. semuanya okayy. aku berbahagia kat sana. kawan sangat caring. hihik.

wehh, aku tak tahu kenapa ? otakk aku blank. aku tak tahu nak tulis apa lagi. sorry. maaf. aku blurr lah nak cakap pasal Langkawi. sorry again. kalau aku dah okay balik, aku post lagi k pasal Qawwiy. Kbye ~

bahagia tak terkata :')

Assalamualaikum,



kawan-kawan, aku dah pulang. Ya Tuhan, aku teramat lah rindu semuanya. family, 9 batchers, blog, twitter, facebook, flickr, tumblr, my muchie muchie lappy and him. twee heee. aku berada di syurga dunia. kahkahkah.