Sunday, December 30, 2012

sincerely me,

Assalamualaikum,




going to Langkawi.

goodbye :(



Friday, December 28, 2012

mereka berdua,

Assalamualaikum,































Lihat lah ' kegembiraan ' Siti Madinah Shadan, Fariza Aiysha Iqbal dan Nurul Ardilla Zaini ini. Ya Allah, sesungguhnya aku benar-benar rindukan mereka berdua :')


this is call Love,

May peace be upon you,



Those secrets we share.

Those days we wait to meet.

Those laugh we have together.

Those text that I read everyday.

Those promises we made in hearts.

Those silly things we did together.

Those million sorry that we say.

Those tears when I secretly miss you.

Those moments when you say to me I love you Dill.



Thursday, December 27, 2012

few days left,




Assalamualaikum,




So guys, 2012 gonna end so soon. So, benda yang korang azamkan masa awal awal tahun dulu, mohon tunaikan secepat yang mungkin eh.

2012, being form 4 ain't easy okayyyyyy. Tidak seperti apa yang mereka kata, form 4 ialah honeymoon time, tidak sama sekali. Mana adaaaa, tipu lebih. Kerja bertimbun, sibuk memanjang. Lol, standard lah, dah menengah atas kan. Harus lah macam tuuu. Lagipun, nak berjaya kan, kena lah ada usaha sikit.

As my 2012 is my first year in Langkawi, err, dah jumpa kawan baru bagai kan. So, enjoy tu agak terlebih sikit laa. Maaf ye, sebab tu aku agak menurun sedikit. Tak tak, maksud aku bukan sebab dorang aku menurun. Tapi sebab aku tak sedar diri yang aku dah form 4, then buat perangai lagi. Tolong jangan salah faham k.

And my 2012 jugak lah aku jadi seronok terlebih, syok terlebih, bangga terlebih, bahagia terlebih, kecewa terlebih, menangis terlebih, pasrah terlebih, sedih terlebih and segalanya lah. Hahaha, hyper active tiba tiba kaaaan. 

2012, aku tiba dapat pegang jawatan apa tah. Hahahaaha, masa tu tak kesah sangat, sebab macam senang je. Tapi tahun depan dah form 5 kot, pegang jawatan tuuu, err, takut siaa. Aku takut aku kurang bertanggungjawab nanti. Ye lah, nanti nak form 5, mesti banyak class, then aku takut aku macam biarkan orang lain yang buat kerja.

So, moving on to the next year that is 2013, what should I do eh ? Hahaha, dekat Twitter tengah trending pasal #IWant2013ToBe. And ramai lah cakap nak bahagia itu, nak bahagia ini, nak lagi bagus dari tahun lepas and everything lah. Hahaha, siapa je yang taknak bahagia kan, semua orang nak life dia berubah. But aku sangat attracted to FinieMohd's tweet that is 

" #IWant2013ToBe ? Dafuq 2013 can't be anything. You're the one who's gonna make your 2013 meaningful "

Yeah, so true. Selagi mana kau tak usaha sendiri nak bagi 2013 tuu gempak habis, selagi tuuu lah kau hidup macam life kau yang biasaa. Hahaha. Berubah lah weh berubah  lah *talking to myself and yguys too* .


So, I'm going back to my hostel on 31st of December 2012. Sambut New Year with my super awesome friends. Lalalalalala, sounds good right ? Hahahahahaha.




Sunday, December 23, 2012

a week more,


Assalamualaikum,

Semua orang, Hi ^^v . Apa khabar ? Eh, eh, cuti sekolah dah nak habis oh. A week more to enjoy the holiday. Laa, kenapa cepat sangat. hahahaha.

kakchik is showing her finger. ma is so tired. sister is so happy. daddy always look tired.


Masa baru baru cuti haritu, semua pakat merungut kenapa lama sangat cuti. Nak balik sekolah. Kan ? Hahaha, lumrah hidup. Rasa macam baru je family semua hantar nak daftar masuk Form4 kat Langkawi. Tiba nak kena hantar masuk untuk Form5 dah. Hahaha.

I'm going to Langkawi with the family and also some of my relatives. Nak shopping shopping lah katakan. Hihihi, bertolak sana 30 of December kot. Ke a day before entah. Kurang pasti.

Then kena daftar masuk on 31st of December. Yes, awal gilaaaa kaaaan :( ? First of January 2013 dah kena belajar as a Form5 student dude. Oh myyy, dah besar dah akuuuuu. Hahahaha. Haritu nangis nangis je nak kena masuk sekolah asrama. Hahaha, cepatnya masa berlalu.

Friday, December 21, 2012

introducing me,

May peace be upon you,


Nurul Ardilla Zaini

Turning 17 on second May 2013

MJSC Langkawi

One of the Salvation 2.0's Crew

Always love my 9th Batch

Once a Bitch, Forever a Bitch. Mark that.

Have a really great family tree

I love my kaywasoqadi and Siti DillAiysha 

Always want some freedom

Forever and always fall in love with my little King.



hangout,

Assalamualaikum,

On 20 of December 2012, I went out with the friends (:
waaa, totally happy. As usual, keluar Taiping Sentral laa. hahaha. Enjoy watching The Hobbit with them.



Misara, Eyla Loli, Mira Balqis, Mira Azwar.

There were also Irfan, Ainol, Petot, Tashriq, Piee, Amir and Freeze (:



Thursday, December 13, 2012

Kawan,

May peace be upon you,

hi semua orang. sihat ? k, mestilah sihat kan. you know what, Dill tiba tiba je teringat pasal kawan kawan. 


Tadika Cemerlang Bestari, Penang.


Masa Tadika dulu, kawan baik Dill, Iskandar dengan Anis. Dorang baik sangat. Masa Dill kecik dulu selalu nangis sebab Abah taknak tunggu kat Tadika. Lepas tu nanti dorang pujuk lah even tak satu kelas pun. Rasanya dorang kelas Kuning kot. hihi. Then, kawan sekelas Dill masa 4 Biru, 5 Biru dengan 6 Biru, Abdul Hafiz, Aliff Yasqi, dengan Yuzairi. 

Sekolah Kebangsaan Seri Relau, Penang.

Then, masa masuk sekolah rendah, Hafiz, Aliff dengan Yuzairi satu sekolah dengan Dill jugak. Hahah, sekolah dari tadika lah kiranya. hihi. Sekolah rendah baru nak matured lah. Masa kelas 1 Anggun, 2 Anggun dengan 3 Anggun, classmates Dill, Ismail, Mikhail, Syawal, Raffjan, Fayadh, Ghajendran, Farihan, Hasliza, Hasniza, Siti. Masuk 4 Cemerlang, 5 Cemerlang dengan 6 Cemerlang, Dill jadi pengawas. hahahaha, sangat seronok. time tu gila kuasa habis. hahah. Masa ni lah baru pandai nak buat geng lah segala. Hamizah, Nana, Asyfareena, Farihan, Afifah, Ana, Hafiz, Yusri, Shadeesh, Naveen, Anis, Asyikin, Hidzeir, Sarah, Kesha, Kavina dengan Bazli.

Sekolah Menengah Kebangsaan Kok Lanas, Kelantan.

Masa pindah Kelantan, Dill sekolah dekat Kok Lanas. Hahaha, dah form 1. Sangatlah takut nak masuk sekolah menengah. Tapi rasa selamat sikit sebab Kakak Dill pun satu sekolah jugak. Masa tu dia dah form 5  lah. Ceh, pergi sekolah pun naik motor. Stylo habis lah time duluuu. hahaha. Then, Dill kelas 1 Ibnu Sina. Masa tu memang sangat sangat takut kuasa 38 juta sebab Dill tak faham and tak reti nak cakap loghat Kelantan. Takut kalau kawan kawan cakap apa, Dill tak faham. Classmate Dill dulu Rafiyan, Fairuz, Rozana dengan Nabihah. Dill ingat lagi, ada sorang cikgu ni suruh Dill baca ayat dalam buku Arab ni, then dia kata suara Dill sedap.

MRSM Lenggong, Perak.

Then dapatlah tawaran masuk MRSM Lenggong. SubhanAllah, tanya ma, abah, along semuaaa lah, mata Dill bengkak sampai tak boleh bukak tauu. Sedih, tak suka duduk asrama. Then bila masuk tuu, dapat kelas 1 Epsilon, homeroom Ar-Razi. Classmate masa form 1, Kaiyum, Izzah, Dania, Sahila, Asya, Allia, Tasha, Salwani, Mirae, Fatin Amirah, Wanis, Tqah, Dhania, Zuhairah, Ulya, Fafa, Auni, Ainin, Umi, Aiman, Syauqi, Hatim, Pjoul, Uzair, Ainol, Irfan, Azim, Hazim dengan Afiq. Masa form 2 kena rombak kelas. Then Dill classmates dengan Tqah, Bachok, Mimah, Asya, Dhania, Dinie, Eliya, Fida, Fatin Amirah, Nisa, Aesyah Maza, Rini, Afrina, Shima, Ecah Siti, Syamira, Zuhairah, Husna, Tahfiz, Hatim, Mad, Phe, Coen, Irfan, Piee, Syakur, YusuffK, Najihul dengan Don. Masa ni kelas memang paling gempak habis lah.

MRSM Langkawi, Kedah.

Masuk form 4, MRSM Langkawi pulak. Biasa lah, masuk maktab baru, mesti lah tak suka dulu kan, lama lama tu dah biasa. My class is 404 Uranium. The awesome classmate are, Ainul, Wafi, Shazrul, Faiz, Muja, Zul, Fatihah, Amy, Huda, Farhah, Faeiza, Yaya, Lofa, Nana, Alia, Biha, Pkah, Fahmi, Salleh, Kiyue, Fariza dengan Mady. Homeroom Dill Baihaqy 12 dengan Amy, Alia, Huda, Farhah, Sarah, Qilla, Atikah, Mad, Nash, Wan, Fitri, Safiq dengan Rifdi.

and surely I miss yang lainnnnn. 9th Batch, SVII Crew  bukannya yang ni je Dill rinduuu. Hahaha, yang classmate masa dulu dulu tuu, Dill dah tak ingat, sorry, ingat muka je, nama tak ingat.

rindu semua orang.


Tuesday, December 11, 2012

#22 Just wanted to share



May peace be upon you,




oh myy, too funny ! seriously.


video from REDAX,

Assalamualaikum,

I'm just too bored now. Tak tahu nak buat apa. So, I'm just checking out some cool videos on You Tube and all of a sudden terjumpa video Watikah Perlantikan Pemimpin MRSM Langkawi 2012/2013.

So, enjoy watching it you guys (:




President BWP : Muhammad Hazim Che Nasser

President LDP : Ady Syafiq Asmaddi

President PRS : Ahmad Yusuff Khan Nazam Khan

President PPSP : Muhammad Zakaria


Sunday, December 09, 2012

facts,

May peace be upon,

wanna know some fact,



the 14th fact, err, naah, there are some bitches but not everyone. hahah :)



. . .



Friday, December 07, 2012

those date,

Assalamualaikum,


to my dearest,

19 of August 2012. 7 of October 2012. 24 of November 2012.

did you still remember those memorable date ?

I just miss everything. Every single thing we did together. I miss that :'(

I trust you. Please, hold on to our promises. Will you ?

I know you will.



Wednesday, December 05, 2012

both of us,

Assalamualaikum,

he is,


Raja Muhammad Hakimi (:





. . .





buy me one,

May peace be upon you,


I really want this teddy bear. 

Please lah, please lah, please lah and please lah. Nak jugak, nak jugak, nak jugak and nak jugaaaaaaaaaaak !




. . .