Wednesday, May 30, 2012

# 14 just wanted to share

Assalamualaikum,


Masihkah anda ingat filem ' Lenggong ' yang baru ditayangkan dipawagam sebulan yang lepas. Sudah lupa ? Mari kita lihat Trailer filem Lenggong ini semula.




HAHA ! Syok tak ? Hahah, mestilah kan .




the only one that I love

Assalamualaikum,

Dear Wan Rawanis,




kalau lah kau tahu betapa aku rindunya kau, kau mungkin tak lena tidur. wanis, kau tahu tak yang aku rindu kau sangat. aku minta maaf sebab sepanjang aku ada dekat Langkawi, aku lupa dekat kau. aku selalu bagi banyak alasan kat kau. aku selalu bagi janji palsu kat kau. aku selalu cakap nak topup minggu ni then call tapi tak call pun. aku minta maaf. aku selalu bagi alasan aku sibuk, kat Langkawi tak ada masa lah, walhal bila ada masa, aku text dengan lelaki gila tuu. aku minta maaf. aku kecewa dengan diri aku. aku nak kau tahu yang aku rindu kau, aku sayang kau sampai infinity. aku nak kau tahu yang, walau bahagia mana pun aku dekat Langkawi dengan kawan-kawan baru, kau tetap kawan aku yang paling special, paling hebat, paling baik, paling tabah dengan perangai aku. kau kena tahu tuu. kau sahabat aku yang sejati. only God know how much you mean to me. please know that, no one can ever replace you. sekali lagi aku minta maaf. ikhlas dari hati. 

kejap, belum habis. kau tahu tak kalau aku rindu kau aku buat apa ? aku baca text kau yang ni :
" Dilla, thank you for everything. Kau ajar aku banyak benda. Kau ajar aku macam mana erti kawan, marah, happy, sedih dan banyak lagi. actually, cuma dengan Dilla aku belajar. Sebab kita belajar dari susah ke senang. Betapa banyak kita gaduh. Susahnya nak berdamai. Susahnya nak jaga persahabatan kita. Tapi happy nya kita sama-sama. Happy sangat. I LOVE YOU. "
dan aku akan menangis setiap kali aku baca. Wanis, aku rindu kau sangat-sangat. kau jaga diri kau dekat PC tu elok-elok. ILOVEYOU :*

I hate you !

Assalamualaikum,

aku baru tahu pasal benda ni pagi tadi. aku cuba untuk stay cool, tapi tak boleh. sebab kau menganjing sangat.

masa kau dengan aku dulu, aku tak tahu banyak mana kau kutuk dia tu, punyalah tak suka kan. bila kau dah tak dengan aku, kau pergi cari dia tu. text dengan dia bagai. wehh, anjing apa kau buat huh ? kalau aku dapat jumpa kau, aku rasa macam nak tikam mati je. sial.

aku dah block facebook kau, dah screen number kau dan dah block twitter kau supaya aku tak payah tengok muka kau dah lepas ni. 

kau sial dohh. terima kasih.

friendship never end.

Assalamualaikum,

from 2009 - infinity


I swear it is infinity.

this is awesome.

Assalamualaikum,

28 of May 2012. aku dan Soraya di rumah Kaiyum.


ini kali kedua punya dinner. masa first dinner, ada aku, kaiyum, soman and kakak-kakak Kaiyum. ahaha, mulalah aku dengan soman segan nak makan. hahaha, makan sikit je, pura-pura kenyang. kahkahkah. lepas tu naik atas buat kerja sikit. pukul 11, aku dengan soman dah lapar. then turun makan. kali ni punya makan memang tak ada masa nak segan haih. hahahahah, tak malu punya budak.

29 of May 2012. aku, Kaiyum dan Soraya pergi Sunway Pyramid.


selepas habis tengok movie ' Aku Ada, Kau Ada ? ' , kitaorang pun pergi lah makan. sebelum tu kejap. Shaheizy Sam handsome tahap gaban tinggi awan dohhhh ! hahaha, okay sambung. nak pilih tempat makan sampai setengah jam. hahaha, at last makan dekat Pizza Hut je.


sebelum makan


semasa makan


selepas makan. 

hahaha, muka lain kaan. hahaha, biasa lah dah kenyang kan. and then pergi menggila dekat Brands Outlet. tangkap gambar tak ingat dunia lepas tu kena marah dengan guide tu. hahaha.




pukul 6 baru lah kitaorang sedar diri. dah nak malam rupanya. haha, Kaiyum, Soraya, thank you tauu.

Saturday, May 26, 2012

aku tidak lupa.

Assalamualaikum,

Hi, I'm Dill (:




beberapa hari yang lepas, aku ada terbaca status seorang kawan aku. ye, budak 9th batch juga. dia tulis, " untunglah, ada kawan baru. seronok lah dengan dorang. yang lama tak ingat dah kan " macam tu lah jugak ayat dia. aku tak pasti lah kepada siapa dia tujukan ayat tu tapi aku terasa sebab kebetulan waktu tu aku baru saja post entry pasal Langkawi. hmm, kalau lah betul kau tulis status itu untuk aku, aku minta maaf. aku tak maksud apa apa pun.

Yang baru sentiasa ingat, yang lama tak pernah lupa. aku rasa serba salah. kalau aku asyik cakap pasal Lenggong saja nanti budak Langkawi cakap aku tak habis habis pula dengan Lgg. Dah tu kalau aku cakap pasal Langkawi, budak Lenggong lain pula cakap aku dah lupa kawan. hmm, apa ni wehh. Be positive lah sikit. Takkan sebab ni pun nak jadikan masalah. okay ? dah chill. bye (:

404 Uranium

Assalamualaikum,

hi, I'm Dilll (:


aku ingin bercerita tentang sesuatu perkara yang paling bahagia di Langkawi. Perkara itu ialah kebahagiaan aku menjadi seorang daripada ahli 404 Uranium (:

first of all, dalam Uranium, position aku dekat belakang sekali bahagian tengah. memang jauh ke belakang. sebab tuu selalu tidur. bhahaha. sebelah kiri aku Fariza Aiysha, sebelah kanan Siti Madinah. depan semua lelaki. hahaha. kalau korang semua nak tahu, antara semua kelas form four, daripada 401 sampai 406, kelas 404 lah kelas yang paling amat sangat sunggu dasyat bisingnya. kahkahkahkah ! sumpah kata wehh.

kadang-kadang penyebab gelak tu NanaEmma, lepas tu Biha akan ketawa sekali. Biha gelak memang comel dan ini menyebabkan satu kelas akan gelak sekuat hati. kadang-kadang juga, hmm, ini mungkin selalu kot, kitaorang tiga lah yang selalu gelakkan kelas, riuhkan kelas tuu. aku, Mady, Fariza, memang tak sah kalau satu hari tak gelak, tak buat lawak, tak bising dan tak buat benda pelik. hahaha. yang paling best bila semua orang tak pernah kesah kalau kitaorang buat bising. sama ada dorang dah menyampah nak tegur ataupun sama ada dorang pun suka dengan lawak kitaorang, itu aku tak tau. hahah.

aku selalu stress kalau kat bilik, tapi bukan sebab roomate aku kay. jangan salah faham. then, bila aku stress, aku pergi kelas mesti hilang stress. ahha, tak tipu weeeeeeeh ! aku seronokdan sangatlah bersyukur dapat masuk Uranium. aku tak tahu lah apa nak jadi dekat aku kalau aku masuk 401 atau 406. Ya Tuhan, kelas dorang sumpah senyap nak mati, macam kat acara perkebumian koooot. hahaha, tapi dorang senyap sebab study, bukan tidur. so bagus lah tuuu.

Alhamdulillah sebab dapat jadi ahli Uranium 12/13. Terima kasih Ya Allah. aku harap persahabatan kita berkekalan. dengan ' ABANG MACHO ' jugak !




Friday, May 25, 2012

THEM (:

Assalamualaikum,



I MIGHT FALL WITHOUT THEM .








bestfriend in Langkawi.

Assalamualaikum,

hi, I'm Dill. so, watcha doing now ? it's holiday, tak pergi makan angin ? hihik, Dill pergi bercuti tapi esok. haha. okay. back to the topic. 

hahaha, kami budak berseni. calculator pun lawaa.

everyone have a bestfriend right ? I have too, they are Fariza Aiysha and Siti Madinah. as you guys know, aku kan orang yang sangat susah nak terima Langkawi tuu, tapi dorang dua ni lah yang selalu bagi semangat kat aku. orang lain pun bagi juga tapi dorang lebih laa. seronok sangat dohh kawan dengan dorang. kalau tak gila aku sehari, memang tak sah lah wehhh, kahkah. 

dorang lah yang suka merepek, suka menggila, suka buat benda pelik, suka gelak kuat kuat dengan aku. HAHA ! seronok kot. dorang pun suka ajar aku, haha, sebab kat kelas kan aku selalu tidur. hewhew :3


Thursday, May 24, 2012

Semester Satu.

Assalamualaikum,

As usual. Hi, i'm Dilll. I'm at home. Tahu tak betapa gembiranya aku dapat balik rumah *muka excited tahap gaban dohhhhh !

After one semester being Maresmawian, I felt like 'WOW' . Being PKP's student isn't easy. Ya Allah, ujian selaras aku yang pertama ? huh, yang pertama pun dah teruk. Apatah lagi exam Sem :(

Untuk ujian selaras haritu, aku besyukur dapat lepas target. walaupun tak tinggi menggunung, tapi Alhamdulillah lepas 3.5. tapi Physics aku tetap --' . Ya Tuhan, bila cikgu ajar Physics je mesti mata aku bergedik nak tertutup. aku dah larang, tapi dia nak tidur jugak. lepas tu padan muka, result teruk. haih.

ahh, buat sementara ni, aku masih tak ada idea untuk tulis post berjela-jela macam dulu, sebab aku nak hargai masa dengan family aku dulu okayyy (:

but I really miss yguys blogger yang lain. hahaha ! okay, gtg. byee (: