Thursday, November 22, 2012

Student Disciplinary Board

May peace be upon you,

I'm tired of doing this but yet I'm happy (:



Ya Allah, sekarang masalah LDP bertimbun-timbun pulak. Penat weh nak fikir. Hahaha, takpe takpe. Aku nak jadi VP yang bertanggungjawab. Muehehehe. *bajet bertanggungjawab* 

Mr. President pulak tuition cuti ni, selasa, rabu dengan khamis. Banyak benda kena bincang dengan Ady. Tapi rasa macam taknak bincang je. Sebab aku taknak lah bebankan dia sangat, nanti kan stress pulak. BWP lagi LDP lagi. Nak harapkan VP I, hmm, taknak kata apa lah. Haish. Nak minta tolong secretary dengan treasurer, Farzana dengan Shafiza. Tapi dorang tak tahu clearly tentang benda yang kena settlekan ni. Kalau nak bagitahu dari awal, boleh je. Tapi, susah lah bila jauh-jauh ni. We need to talk face to face dude ! Hihihi.

So, yang boleh bincang pun Ady je lah. Tetap kena bebankan juga fikiran dia sebab kalau tak, those problems won't settle. Kesian Ady, setiap kali nak bincang, dia yang call aku. Hihihi, takpe, Ady banyak credits. Hahah. Then kalau bincang, Ady mesti buat suara sedih sebab banyak masalah, tapi aku tetap tergelak-gelak. Aku tak nak bagi dia stress. Kalau aku pun buat sedih jugak. Nanti dua dua orang sedih, masalah tak settle.

Haha, Ady Syafiq, kalau ada apa-apa bagitahu aku tau. Tau tau ? Lek je Ady, kita kan hebat. Hihihi. 



Student Disciplinary Board 2012/2013 





. . .

#19 Just wanted to share

May peace be upon you,

Aku tahu kau bosan, dengar lagu ni okay (:


" I'm no Superman, I hope you like me, as I am " , Joe Brooks (:





. . .

Tuesday, November 20, 2012

My spirit,

May peace be upon you,


Seminggu dah kan cuti, okay lah, dah hampir dua minggu kan. Hahaha. Kau tahu, aku rindu gila dekat budak kelas aku. Hihihihi. 404 Uranium. Rindu kebabeng weh. Hihihi. Ni aku nak kenalkan kat korang semua classmate aku. Hahaha. Ni cara nak lepas rindu namanya (:

Eh eh, tahu tak, Uranium paling ramai budak berjawatan oh. Kitorang ada Ketua Batch, 5 BWP, 5 LDP, 2 PPSP and sorang REDAX. hihihi, bangga jap. I'm hoping that bila dah ramai berjawatan, Uranium akan jadi hebat, in everything okay.




This is The Awesome Uranium. In this class we have, Inuy, Ja, Wafi, Faiz, Muja, Salleh, Fahmi, Que, Zul, Fatihah, Amu, Huda, Diyana, Farhah, Faeiza, Nana, Alia, Pkah, Biha, Yaya, Lofa and Siti DillAiysha (:


Ini Yaya. Sebelah kanan tu Huda. Yaya dia LDP, hihi. Aku selalu sembang dengan dia and cakap pasal ASD. Hihihi, Yaya, aku rindu ASD laaaa :(


Yang pakai kemeja pink tu lah President Uranium. Nama dia Ainul Fadzly. Hihihi, buat lawak dengan dia memang paling best. Muehehehe.




Yang kiri Amy, yang kanan Nana. Dua-dua ni roomate aku. Hihi, Amy paling baik lah dengan aku. Nana pun okay okay je. Hihi, TT 15, memang bilik paling lambat. Hahah, bilik aku lettew.


Lofa, Alia, Diyana. Diyana dia VP class. Budak ni memang paling over. Sangat over. Over yang comel okay. Hahaha. Dia baik sangat. Serious.


Farhah Nabila. Dia ni pendiam sikit. Tapi diam diam ubi berisi tau. Hihihi. Farhah ni pelik sikit. Dia kekadang macam tak suka semua orang, tapi kekadang macam lain pulak. Hahaha.



Ni Lofa. Actually nama dia Diana Zuki. Tapi, haha entah Yaya pergi panggil dia Lofa. Hahahah. Lofa comel.


Ni Faeiza. Tahu tak nama penuh dia apa, Faeizadhalynna Ashira Norazmi Sham. Hahaha, panjang gila. Ada budak form 1 ni panggil Faeiza, kakak nama panjang, hahha.


Huda Khalid. Nampak pendiam tapi sebenarnya hardcore okay. hahahah. first tengok macam ayu habis, padahal hahaha, satu kepala macam aku jugak. Cuma tak tunjuk je. Hihihi.


Highlight untuk yang pakai baju kuning tu je okay. Itu Faiz Ahmad Hilmi. Dia ni senyap je tau dalam kelas. Tak suka bercakap sangat, tapi kan, kalau Siti DillAiysha buat lawak kat belakang, dia mesti gelak je. Tapi tak pandang kitaorang pun.


Ini Muja. Hihi, Mirul lah. Dia suka pandang orang pelik oh. Lepas tu kan, dia suka marah aku sebab aku suka bising and suka gelak kuat kuat. Tapi, aku suka sembang dengan dia, dia memahami. Hihi, Badar lah katakan. 


This is Shazrul. We call him Pija, Ja. Hahaha. Dia sangat K-POP to the max. Hahaha. Sehari tak cakap pasal Girls Generation, hm, tak sah woiiii. He likes Kak Ellis.


Ni Qamaran, dia kaaaaaaaaaan suka gila nak mati ejek aku. Bengang aku dengan dia. Hish, bajet je. Tapi aku tetap rindu kau Que. eh eh, dia orang Sarawak. Hihihi.


Pakai baju hitam tu Wafi, nampak tak muka dia. Hahaha, dia macam cina oh. Dia ni pendiam. Bila dengan budak laki je dia gila sikit. Hahahah.


Itu Zul. Zulkarnain Ehsan Zawawi. We call him Abang Macho. Pheewiit, Zul Zul. Aku seorang yang berterus terang, Zul bajet. Tapikan, dia sangaaaaat concern, kalau aku cerita apa-apa mesti dia bagi solution tau.


Ni Fatihah, budak pandai dalam kelas. Dia tak pernah tak siap homework. Bagi lah homework bertimbun pun, dia mesti boleh siap. Hahaha.


Alia Jamaluddin. Hihi, cantik kan dia ? Hahah. Kalau duduk dengan dia, mesti aku jadi kaki gossip. Aku memang dah kuat gossip, tapi kalau dengan dia, makin bergossip lah weh. Hahaha.



Ini Pkah. Dia LDP, dia memang sangat sangat selalu tolong aku dalam LDP. Sumpah kalau takde Pkah, terseksa lah aku jadi LDP. Dia ialah Ahli Utopians. Muehehehe.


Nabiha, dia memang paling comel dan paling lawak di alam semesta. Sumpah kata weh. Hahaha, kalau ada dengan dia, tak sah lah seorang manusia pun tak gelak. Dia sangat lawak, and lawak dia sangat berkualiti. Dia VP Utopians. Hahaha.


Siti Madinah Shadan, she is my bestfriend. Siti DillAiysha. Dia sangat baik. Ahli tertinggi Utopians. Nothing to say, I just love her so much. I love you Mady, more than he does.


Fariza Aiysha, ini lah kawanku yang tercinta, Siti DillAiysha. Hihihi, Dia ialah President Utopians. Weehee, I love her as much as he love his, hmm, tak boleh bagitahu siapa lah. Hahaha. I love you sayangku Aiysha.


Mengapakah dua jejaki ini ada di bawah sekali. Hahah, sebab dua orang ni kawan baik Dill laaaa. Hhahaha. Kiri Fahmi, Kanan Salleh. This two creatures sangat lah suka buat lawak. Dorang sangat sporting doh. Sumpah sangat sangat. Sehari takde dorang, tak ketawa lah aku. Lagi lagi Fahmi. Hihii.


Rakanku Uranium, I miss yguys so much. Jumpa tahun depan okay as a Form 5 students. Muehehee, cuak sial. Hahaha.




. . .


Sunday, November 18, 2012

The Bestfriend Forever,

May peace be upon you,


We promise to protect our friendship. 

We promise to be ' The Bestfriend Forever ' .

InsyaAllah. May this friendship last till the end. 

Amiin :')





. . .


Permulaan Persahabatan,

May peace be upon you,

Hi everyone, you know what, I really miss my primary school's friend. Man, I really miss them. A lot. I really miss Sekolah Kebangsaan Seri Relau :')

Haritu, sempat lah sembang, comment bagai dengan Mieza dengan Riena. Seronok tak terkata. Sembang pasal semua benda yang jadi kat sekolah dulu. Cakap pasal cikgu-cikgu. Pasal semua benda yang kami buat sama-sama. 

Pergi kantin beli milo ais 70 sen, beli sambal ikan bilis 50 sen, beli ayam 50 sen. Then petang kalau ada kokurikulum, mesti stay back. Duduk dekat surau. Then ikut turn, minggu ni parents Dill yang kena hantar makanan untuk semua orang, minggu depan parents orang lain pulak.

Lepas tu cakap pasal cikgu, cikgu Marini, cikgu Kamaruzzaman, cikgu Rusniza, cikgu Zawati, cikgu Muzaffar *cikgu handsome*, cikgu Norizan, semua semua lah. Tapi dah ramai cikgu yang stay kat Relau. Ramai yang dah pindah lepas je kami semua habis UPSR. 

Rindu sangat, bila sembang dengan Mieza dengan Riena haritu memang gelak tak habis-habis lah. Sedih pun ada sebab rinduuuuuuuuuuuu sangat.

Ingat nak sambung lagi bercerita, tapi dah pukul berapa pagi dah time tuu.











 ____________________________



Nur Asyfareena Ahmad Bukhari.


Abdul Hafiz Abdul Razak.


NorAfifah Aziz


Noruen Ariana Aizat Abdul Aziz.

*the one yang pakai tudung biru tuu*


Nur Farihan Mohd Roslan.


Tengku Muhd Yusri Tengku Ismail.


Nur Hamizah Abdul Ghani,

The one that I love the most. Never lost contact with her. 

 ____________________________


Amirah Farhanah, rindu dia teramat. Tapi sekarang susah sangat nak contact dia. She got too many numbers. Haish.

Nur Ismail Sirajuddin. Oh my, he is my only best partner, best friend, best classmate, best everything. He is too perfect for me. For me. Only. Kita dua dulu suka sama suka. Kita duduk sebelah sebelah. I mean, Ismail dulu duduk dengan Mikhail, Dill duduk dengan Farihan. Tapi position kita sebelah sebelah lah. Kita dulu satu kelas sampai darjah 3. Dill seronok gila sebab dapat tahu kita akan still sama kelas untuk darjah 4. 

Tapi bila masuk darjah 4, ustazah cakap kat Dill yang Ismail dengan abang dia Nur Muhammad, dah tak belajar kat situ dah. Ismail dengan Muhammad dah pindah masuk sekolah agama. Ismail pandai, dia kuat agama, dia masuk sekolah agama sebab dia dah hafal 20 juzuk Al-Quran dah. Sama dengan Muhammad. Ya Allah, masa tu cuma Tuhan je yang tahu betapa Dill sedihnya. Sedih sebab hilang kawan baik. Kita lost contact macam tu je, sebab manalah dulu nak fikir nak amik phone number bagai.

I do miss him a lot. Sangat-sangat. Tahu tak, sampai sekarang Dill doakan Ismail. I'm hoping that you still remember your very bestfriend here. Amiin :')



. . . 
 


we,

May peace be upon you,


 
Please always know that,

 I really want to have

 bright future with you. 

An assured future.

With you.

YOU. 




. . .

future,

May peace be upon you,

Hi, hmm. Dill cuma nak you tahu yang,



Apa-apa pun yang Dill buat dekat you,

Apa-apa pun yang Dill halang you buat,

Apa-apa yang Dill nak you buat,

Itu semua ada sebabnya.

It's beyond our future.




. . .

Saturday, November 17, 2012

#18 just wanted to share

May peace be upon you,


this is what I always wish for.

although we are far apart,

but distance keep us safe.




. . .

tqah's advice,

May peace be upon you,

NurAtiqah Muhd Rusli, dia pernah bagitahu aku,



Sedalam mana kita sayangkan seseorang itu, kita tidak boleh berharap yang orang itu akan menjadi milik kita. Biar kita saja yang tahu sejauh mana perasaan kasih sayang kita terhadap dia. Yang penting kita berusaha membuktikan yang kita sayang dia. Satu hari nanti bila dia dah kehilangan kita, dia akan berfikir sendiri segala pengorbanan yang kita lakukan. Saat itu barulah dia tahu betapa pentingnya kita pada dia dan barulah dia akan mula menghargai kita. Biarlah dia menolak kasih sayang kita kerana lebih perit jika dimiliki tetapi tidak dihargai.


. . .

Friday, November 16, 2012

3 in 1,

May peace be upon you,


punya lah nak buat semua kerja dalam satu masa. muehehehehe. 

*that movie ada masalah. blank je*




. . . 




Candid is awesome,

May peace be upon you,





candid sangat awesome. tapi kalau gambar lawa lah kan. haha. 




. . . 



Wednesday, November 14, 2012

Maal Hijrah

May peace be upon you,

to all Muslims, Salam Maal Hijrah.



Jadikan tahun baru ini sebagai permulaan untuk kita mengubah diri kita daripada yang buruk kepada yang baik dan daripada yang baik kepada yang lebih baik. 

kita sama-sama doakan supaya iman kita akan tetap teguh dan dijauhkan daripada melakukan maksiat yang nyata ataupun sebalikya. Amiin. InsyaAllah :')






. . .

true story,

May peace be upon you,

hey peeps, I have a true story to share it with you guys (:

there is a couple. they live happily together. but,



one day, the girlfriend gave a challenge to her boyfriend to live a day without her. No communication at all and said if he passed it, she'll love him forever. The boyfriend agreed. He never texted nor called his girlfriend for the whole day without knowing that his girlfriend has only 24 hours left because she was dying because of cancer. After a day, he excitedly went to her girlfriend and said, " I did it baby " but tears fall as he saw his girlfriend lying in a coffin with a note "you did it baby. Now, please do it everyday "

oh god, i cried after knowing it.



. . .

Tuesday, November 13, 2012

Dill, buanglah ego,

May peace be upon you,


bila kita dua orang ego. macam ni lah jadinya.



. . . 

vacation,

May peace be upon you,


California,

someday, with you.

I guess.


. . . 

chill lah Dill,

May peace be upon you,


I can't be strong anymore.

My mind is shutting down for a while,

or maybe forever.





. . .




this Heart,

May peace be upon you,



This heart, had been broken once.

I won't let it happen twice. No, I won't.

But now, I am not that strong. I can't take it anymore.

I'm too weak to go through these obstacles. Alone.

But my heart keep saying it's okay. ILY K 



. . . 






Monday, November 12, 2012

doing well.

May peace be upon you.






. . .



 

being humble.

May peace be upon you,


hi semua orang,

sekarang aku makin berdisiplin. walaupun tidak benar-benar berdisiplin. tetapi Alhamdulillah, berubah sedikit.

thankyou God for giving me that title. If not, I wont realize how bad I am.


. . .

Sunday, November 11, 2012

oh my, so cute (:

May peace be upon you,

hi, let take a look at this. It is so adorable :D



comel kaaaaaaaaaan ?  yes, comel macam you laaaaa.



. . .

yes I am.

Assalamualaikum,





. . .