Sunday, November 18, 2012

Permulaan Persahabatan,

May peace be upon you,

Hi everyone, you know what, I really miss my primary school's friend. Man, I really miss them. A lot. I really miss Sekolah Kebangsaan Seri Relau :')

Haritu, sempat lah sembang, comment bagai dengan Mieza dengan Riena. Seronok tak terkata. Sembang pasal semua benda yang jadi kat sekolah dulu. Cakap pasal cikgu-cikgu. Pasal semua benda yang kami buat sama-sama. 

Pergi kantin beli milo ais 70 sen, beli sambal ikan bilis 50 sen, beli ayam 50 sen. Then petang kalau ada kokurikulum, mesti stay back. Duduk dekat surau. Then ikut turn, minggu ni parents Dill yang kena hantar makanan untuk semua orang, minggu depan parents orang lain pulak.

Lepas tu cakap pasal cikgu, cikgu Marini, cikgu Kamaruzzaman, cikgu Rusniza, cikgu Zawati, cikgu Muzaffar *cikgu handsome*, cikgu Norizan, semua semua lah. Tapi dah ramai cikgu yang stay kat Relau. Ramai yang dah pindah lepas je kami semua habis UPSR. 

Rindu sangat, bila sembang dengan Mieza dengan Riena haritu memang gelak tak habis-habis lah. Sedih pun ada sebab rinduuuuuuuuuuuu sangat.

Ingat nak sambung lagi bercerita, tapi dah pukul berapa pagi dah time tuu.











 ____________________________



Nur Asyfareena Ahmad Bukhari.


Abdul Hafiz Abdul Razak.


NorAfifah Aziz


Noruen Ariana Aizat Abdul Aziz.

*the one yang pakai tudung biru tuu*


Nur Farihan Mohd Roslan.


Tengku Muhd Yusri Tengku Ismail.


Nur Hamizah Abdul Ghani,

The one that I love the most. Never lost contact with her. 

 ____________________________


Amirah Farhanah, rindu dia teramat. Tapi sekarang susah sangat nak contact dia. She got too many numbers. Haish.

Nur Ismail Sirajuddin. Oh my, he is my only best partner, best friend, best classmate, best everything. He is too perfect for me. For me. Only. Kita dua dulu suka sama suka. Kita duduk sebelah sebelah. I mean, Ismail dulu duduk dengan Mikhail, Dill duduk dengan Farihan. Tapi position kita sebelah sebelah lah. Kita dulu satu kelas sampai darjah 3. Dill seronok gila sebab dapat tahu kita akan still sama kelas untuk darjah 4. 

Tapi bila masuk darjah 4, ustazah cakap kat Dill yang Ismail dengan abang dia Nur Muhammad, dah tak belajar kat situ dah. Ismail dengan Muhammad dah pindah masuk sekolah agama. Ismail pandai, dia kuat agama, dia masuk sekolah agama sebab dia dah hafal 20 juzuk Al-Quran dah. Sama dengan Muhammad. Ya Allah, masa tu cuma Tuhan je yang tahu betapa Dill sedihnya. Sedih sebab hilang kawan baik. Kita lost contact macam tu je, sebab manalah dulu nak fikir nak amik phone number bagai.

I do miss him a lot. Sangat-sangat. Tahu tak, sampai sekarang Dill doakan Ismail. I'm hoping that you still remember your very bestfriend here. Amiin :')



. . . 
 


No comments: