Monday, January 23, 2012

twitter

Assalamualaikum,





harini Encik Twitter pulak buat masalah. semalam Tumblr aku. hihi. aku ni keterlaluan sangat lah kot kan. bagus juga jadi macam ni. boleh aku siapkan semua kerja aku. hihi. okay then. byee :D

Nurin.

Assalamualaikum,


aku tengok Nurin macam sedih tadi. aku tweet dia , tapi dia cakap tak ada apa-apa. hmm, okay. then aku ambil lah sikit apa yang dia post kat facebook and twitter.

" I miss you, but I'm trying not to care. I love you, but I'm trying not to show. I want you, but what can I do when you are not even mine? "
" I don't want to be your first love. I just wanna be your last love. But, if you want me to be your first love, let me be your last love too "
" Dear Girls, Stop chasing after him, if he really wants you, he's gonna be the one chasing, not you "
" A person who truly loves you is someone who sees the pain in your eyes while everyone else still believes the smile on your face "


ween, aku tak tahu kau nangis sebab apa. tapi tak payah sedih sedih lah eh.

serious tak suka.

Assalamualaikum,


aku tak suka betul kalau macam ni. kalau kat twitter pun aku selalu guna sampai maximum capacity. tumblr pun max capacity jugak ke ? haih. habis aku nak buat apa sekarang. nasib lah facebook kalau guna 24-7 tak max capacity kalau tak memang aku tidur je lah tiap hari. haha.

Sunday, January 22, 2012

i like you

Assalamualaikum,


Hamlet

Assalamualaikum, 

okay, ni movie Hamlet yang Epsilon kena buat. but yang ni cartoon lah. in 3 minutes aku rasa korang faham kot. kot lah. 





Saturday, January 21, 2012

# 10 just wanted to share


Assalamualaikum,

look the way he are. I really love him. 








what I really love is the way he laugh. 


# 9 just wanted to share

Assalamualaikum,


love #80

2 minggu yang full.

Assalamualaikum,


weh weh, aku dah balik lah. okay, actually semalam. tapi, aku tak larat lah nak update semalam. aku demam ni. hihi, aku tahu korang bukan kesah punn kan. tee hee :D okaylah, aku nak cerita sikit selama dua minggu aku sekolah ni. hihi, firstly aku dah fourteen tau !

2 minggu ni form 4 belum belajar lah. kena buat KIKS. tak perlu tau nama panjang dia apa sebab nanti korang tak faham pun. sebelum masuk sekolah haritu aku ingatkan sebulan ni tak buat apa lah. pi kelas lepak ja. rupanya kami kena buat banyak gila aktiviti. Contoh-contohnya ialah Choralsical - Descriptive Word Rhythm. Drama English - Hamlet. Cerpen Melayu - Ibu dan Ceper. Ya Tuhan, punya lah belambak wehh. masa nak buat 3 benda tu just 2 minggu. macam dengan apa haih. tapi tak apa. aku dah belajar untuk buat semua benda dengan ikhlas. hihi. then bukan tu je yang ada. bila masuk kelas kena buat pengucapan awam, public speaking segala. pening kepala weh. prep petang practice, prep malam practice. haha. tak apa tak apa. ikhlas ikhlas. haha.

then drama Hamlet tu, teacher Arfah suruh buat macam real gila kot. siap kena ada slide bagai. Ya Tuhan. Then aku sekarang tengah sambil-sambil tengok cerita Hamlet kat You Tube. payah lah cerita tu. kena banyak prop, costume. huh ! aku akan buat yang terbaik, sebab teacher dah buat like everything. sanggup korban masa segala. 

Ibu dan Ceper. langsung tak practice. dah lah director macam kebabian lebih. haktuihhh, usop usop. semua kerja dia serah kat aku. mampus lah aku wehh. serious, tak practice sedikit pun. memang gila ah. balik raya cina terus kena buat drama tu. memang fuuu lah kan. huh. entah lah. tak tahu macam mana nak buat. 

weh, aku merepek lebih kan. entah, otak aku macam dah delete memory aku tentang macam mana nak tulis blog cara aku sendiri. serious weh. 

nampak tak keGELONGan aku ni. maaf. kbye~

Sunday, January 08, 2012

goodbye guys !

Assalamualaikum,



Kawan-kawan. hai kawan-kawan. hai lah balik kat aku. hihi, mengada sat. haha. 

kawan-kawan, esok aku nak balik maktab dah. maybe raya cina nanti baru aku balik rumah kot. hmm, aku akan rindu untuk tulis blog, aku akan rindu untuk tweet tweet. aku akan rindu untuk post gambar kat tumblr dengan flickr, aku akan rindu untuk berchatting kat facebook dan aku akan rindu semuanya. wuuuu~

haritu aku tak sabar sangat nak balik maktab, tapi bila dah esok nak kena balik dah aku rasa sedih pula nak tinggalkan family aku. ishh, tak tahu lah macam mana.

and and lepas dua minggu aku masuk maktab aku akan dapat tahu keputusan sama ada aku boleh masuk MRSM PKP ke tak. aku minta MRSM Taiping dengan Langkawi. aku harap sangat dapat masuk. lagi-lagi Taiping lah, hihi, dekat sikit nak balik rumah, ahha. aku sangat-sangat berharap untuk dapat masuk Taiping, hihi. doa kan aku eh. okaylah, aku tidur dulu. esok nak balik dah. aku repeat, ESOK AKU NAK BALIK MAKTAB dah. hihi. byee, byee, byee. aku akan rindu untuk tulis blog.

aku nak balik ni, nak balik ni. hmm, korang tak sedih pun. tak apa lah. weeee~ sengaja menggedik. byeeeee~


tak perlu !

Assalamualaikum,

sebenarnya aku tak perlu nak menangis untuk kau, aku tak perlu nak menyesal dengan perbuatan aku, aku tak perlu minta bantuan orang untuk tenangkan aku, aku tak perlu buat segala-galanya. aku hanya perlu duduk diam dan merasakan yang diri aku ni terlalu bodoh sebab buat semua benda ni hanya untuk kau. walhal, kau sedang bersenang-lenang dengan kawan baik kau tu, kau tak sedih pun kehilangan aku, kau cuma sedih atas kehilangan orang lain. 

kawan, 10 tahun tau. 10 tahun kita berkawan rapat. aku sangat sedih bila kehilangan kau. ini memang sumpah aku cakap, aku dah hampir gila semalam fikirkan kau. aku fikir macam mana hidup aku tanpa kawan sejati macam kau. aku fikir macam mana kalau aku ada masalah nanti, siapa nak jadi tempat untuk aku mengadu. tapi aku silap. aku silap sangat. kau sekarang sedang berbahagia kan ? kan ? 

kau lebih sedih kehilangan dia dari aku. weh, kita kawan dah 10 tahun, kau kawan dengan dia baru 4 tahun tau. okay, mungkinlah aku tak pandai nak jaga hati kau, tak pandai nak bergaul segala. tapi aku tetap kawan kau. kenapa kau buang aku macam tu je ? aku sedih sangat. sedih sangat. mata aku dah bengkak dah ni. lastly kawan, aku cuma nak minta maaf untuk segala-galanya.  I love you for more and more.

Saturday, January 07, 2012

Happy Birthday Sara !

Assalamualaikum,

today, 7 of January 2012. so what ? ahha, it is my unnie's birthday.




HAPPY BIRTHDAY TO YOU,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU,
HAPPY BIRTHDAY TO SARA,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU.

unnie, I miss you a lot. want my present ? hug and kisses for you. I love you sister.

HAPPY BIRTHDAY TO YOU SARA ACKERMAN. 


Friday, January 06, 2012

Regret !

Assalamualaikum,



I regret it. I regret it. I regret it. I regret it. I regret it. I regret it. I regret it. I regret it.

USELESS, USELESS, USELESS, USELESS, USELESS, USELESS, USELESS, USELESS, USELESS

aku menyesal dengan perbuatan aku. aku menyesal dengan perbuatan aku.


I just can't let you go. I just can't let you go. I just can't let you go. I just can't let you go.


3 days to go

Assalamualaikum,


maaf. gambar tak clear. cd yang dapat time result tu entah kemana. hihi, sorry.


hey hey. bila aku berchatting, bertweet dengan member-member yang selain budak lenggong semua tanya aku kat mana ? bawa BB pergi sekolah ke ? maktab dah ada wifi ke ? aku pergi outing memalam ke ? haha. lawak ah. actually, aku tak masuk sekolah lagi lah. semua pelajar MRSM form four masuk maktab 9hb January 2012. hihi, lambat lagi kan. seronok korang cakap ? tak lah terseksa. aku rindu 9th Batch. sangat rindu. hihi. then bila aku rindu kusebut namamu. ku lihat foto mereka. ahha. berjiwang aku malam-malam ni. 






ini mereka yang sangat aku sayangi. sangat sayang weh. cantik dan handsome kan mereka ? hihi, memang. aku tahu. tapi kan, aku rasa pelik sikit ah. bila dalam facebook semua orang asyik post kat wall, comment status and whatsoever lah. macam sembang tak kesah je. but bila kat maktab, nak tegur punn hmm. hihi, entah lah. haha.


EPSILON.EPSILON. EPSILON. EPSILON. EPSILON. EPSILON. EPSILON. EPSILON. EPSILON. 

Ya Allah, Ya Rabbi. aku memang rindu mereka. aku nak satu kelas dengan mereka. seriously, sedih sangat. korang faham tak betapa sedihnya aku ? 




antara wanita yang sentiasa tabah dengan karenah aku dalam kelas. korang tahu je lah, aku kalau dalam kelas, menjerit, gelak macam orang gila, asyik-asyik conquer kelas, selalu marah mereka, jadi ah long macam orang tak tentu hala. haha. memang aku teruk dalam kelas. seriously. hihi, okay lah jeng. lagi 3 hari nak masuk sekolah balik. aku sangat lah bahagia.

Thursday, January 05, 2012

# 8 just wanted to share

Assalamualaikum,


this is the greeting message from Big Bang. no english subtitle. actually tadi ada, tapi aku lupa mana satu video dia. hihi :DD aku cuma nak tunjuk betapa handsome dan comelnya lelaki bermata sepet. Daesung ! Daesung ! Daesung !





Wednesday, January 04, 2012

# 7 just wanted to share

Assalamualaikum,

come and watch Aiman Azlan's video. he's great :D





wordless wednesday # 3

Assalamualaikum,


maaf terlambat sikit. hihi, banyak kerja.

ini jawapan untuk kau

Assalamualaikum,

hye guys, it is almost 3:50 in the morning. tapi mata aku tetap fresh lagi. hihi, tadi aku baca blog seorang insan yang bergelar kawan ini. aku teringin pulak nak balas apa dia cakap.



firstly, korang rasa lah ada ke orang buat benda tanpa berfikir ? ada ke orang buat benda tanpa sebarang sebab. everything happen for a reason kan ? tapi kalau ada lah juga, hmm maybe orang bla bla lah kot.

*sorry tentang bahasa aku, aku kurang mood nak tulis entry ni, tapi bila aku tengok blog seseorang ni aku berusaha rajinkan diri aku. 

kenapa mesti aku block dia ? sebab aku dah tak mampu nak tengok dia lagi. seriously, aku tak tahu kenapa lah. but aku rasa sakit hati bila tengok dia. 

memang aku suruh kau ingat aku sampai akhirat. tapi, kau yang lupa aku. aku bukan lah hadap sangat pun. but, bila haritu aku buka album kau, then aku tengok gambar kita dah tak ada. so now what, kau cakap 21.11.11 tu tarikh yang tak akan hilang dalam memori  kau kan? okay, mungkinlah, kau dah simpan siap dah dalam netbook kau tu. hmm, entah lah. tak tahu nak terangkan expression ni macam mana.

aku sangat berterima kasih sebab kau sentiasa doakan aku. terima kasih banyak-banyak. aku menghargai semua tu. 

ye, aku memang faham yang kau tengah cakap dengan aku. sebab aku je yang selalu cari gaduh dengan kau. maaf. aku tak boleh jadi kawan yang bagus, baik, pandai jaga hati. hanya SA tu je yang boleh bagi kau bahagia kan ? kau mampu sedih untuk dia. hmm, it's okay.

aku pun sayang kau insan yang bergelar kawan. maafkan segala-galanya yang aku lakukan sepanjang perkenalan kita selama 10 tahun ini.

kalau aku dah cakap aku meluat, aku benci, aku sakit hati, aku kecewa dengan kau ! sampai bila-bila lah perasaan tu akan menetap dekat dalam diri kau. maaf, berdoalah agar aku berubah.

p/s : bahasa aku berceramuk kan ? sat kau, sat dia. huh, apekejadahnye lah kan aku. hihi. actually, aku penat sangat-sangat. tapi, aku nak bagi respond ni kat dia lah, supaya dia tak tertanya-tanya.

Monday, January 02, 2012

last enjoy

Assalamualaikum,

1 Januari 2012, hari terakhir aku dengan member lepak sama-sama. hihi, walhal kat maktab jumpa lagi kan ? hihi, saja lah. harini, aku, miasarah, mira azwar dengan pian pergi tengok wayang cerita Papa I Love You. agak sedih lah cerita dia. mengalir juga air mata aku ni. hew hew ^^ then habis tu pergi makan. then sembang sampai 2 jam kot rasanya. hihi, baru balik rumah. haha, penat sangat. so malas nak tulis panjang-panjang.






aku sayang korang. lagi lagi cik ummi sarah ni. hihi, tapi kesian dia. tiga kali keluar dengan aku, tiga kali lah dia makan nasi ayam. hihi, aku sayang kau lah mi. 

Sunday, January 01, 2012

Happy New Year !

Assalamualaikum,


Happy New Year sayang-sayang aku semua. aku akan merindui segala detik menarik yang berlaku pada 2011. aku sayang korang semua. terutama budak budak Lenggong lah kan. hihi, banyak pengalaman aku dapat kat situ. dan dan dan, maafkan aku untuk segala-galanya. pelajar MRSM Lenggong form 1, form 2, FORM 3, form 4 dan form 5 aku sayang korang semua. hihi, lagi lagi budak itu yang sampai harini tak ingat langsung kat kakak dia ni. kui kui kui :3 kakak rindukan kau ye budak. 

lastly, HAPPY NEW YEAR EVERYONE. make 2012 your everything.


p/s : about the color, I just want it to be more colorful but it sucks !