Thursday, June 07, 2012

The Day After Tomorrow,

Assalamualaikum,



love #2


I NEVER WANT TO GO BACK TO SCHOOL !

OH GOD !


Wednesday, June 06, 2012

9th Batch

Assalamualaikum,



love #132




Every time I see you guys cry,

I also cry.

I really love you all and nothing
will ever change that.

You are my inspiration. FOREVER.

You guys are so wonderful.

Although now we are far apart,
but I know we will meet again someday.

I LOVE MY GOLDEN BATCH

9th Batch will always be in my heart <3



Additional Mathematics.

Assalamualaikum,



oh, ini Salleh. lepas je exam Add Math haritu, dia terus datang kat aku dengan Fariza. Dia suruh tulis ayat ni and capture. Hahah. lepas tu maki-maki. Haha, Salleh Salleh. 



Macam Pak Syed kata haritu, Add Math ni bukan kita guna dalam kehidupan seharian pun, so tak payah belajar lah. Haha, mentang-mentang dia cikgu PJ, sibuk lah cakap Add Math tak payah belajar.



I just love her so much !

Assalamualaikum,

I adore Jessie J so much. I love her style. I love her voice. I love her hair. I like everything about her.


love #122

love #125

love #126


Tuesday, June 05, 2012

Maaf kalau perangai aku teruk.

Assalamualaikum,





permainan kami.

Assalamualaikum,

haha, Safwan Safwan. kau tak habis-habis kan mengacau orang. Dari Lenggong sampai Taiping. mengacau je kerja kau. haha. takpe, ini mainan adik-beradik.

dia poke aku banyak gila, non-stop aku pun melayan. haha.



lepas tu aku print screen gambar atas ni, post kat wall dia. lepas tu dia comment tak henti. hhahaaa :)






woohoo ^^

Assalamualaikum,




Monday, June 04, 2012

be strong Ardilla.

Assalamualaikum,


" Just keep moving forward 
and don't give a shit about 
what anybody think. 
Do what you have to do, for you. "


Johnny Depp once told me.

# 16 just wanted to share

Assalamualaikum,




we are young




YOLO

should I ?

Assalamualaikum,



i'm thinking of changing my blog skin .


aku dan Nabil cuma kawan.

Assalamualaikum,

tadi, satu family tak ada kat rumah. semua pergi tahlil dekat rumah pak su dekat taman sebelah. aku pun dengan perasaan malas duduk rumah, pergi lah keluar. tiba-tiba teringat phone Nabil. dia suruh aku simpan. mengong budak ni. aku pun jalan kaki pergi kedai dia. pergi situ, minta air bandung bungkus satu kat Nabil. aku teruskan perjalanan ke 7Eleven. pergi beli bytes. aku tiba-tiba teringat, kat rumah tak ada orang, baik aku lepak kedai je kan. haha, pergi balik kat kedai. tengok air dah siap. aduh, macam mana ni.

" Nabil, kita nak minum kat sini lah air tuu. malas balik rumah. tak ada siapa."
" okay, kejap ehh, pergi lah duduk dulu. nanti kita hantar. "

aku pun senyap kat meja, tunggu dia bagi air. in the same time, kat sebelah meja aku, ada lah kawan-kawan Nabil bersembang. aku dah biasa tengok dorang kat situ. masa Nabil cuti, dia lepak situ je.

" nah air, kenapa datang tak bagitahu ? "
" hey encik Nabil, phone awak ada kat kita. macam mana kita nak bagitahu --' "
" ohh, hehe. terlupa lah. family semua pergi mana ? "
" kenduri kat taman sana tuu. kenduri dengan tahlil laa. awak, ni berapa semua ? "
" tak apa, kita belanja. haha, sekali sekala kaan. " 

tiba-tiba uncle Wan panggil Nabil, ada customer order air banyak.


" ehh, kita pergi buat kerja kejap tau. sebelum tuu, nak phone awak ? biar kita pegang. awak pegang lah phone kita. "
" haa, okay. nah phone. "
" ehh, security code ? "

aku pun bagi, then dia pergi buat kerja. aku tunggu dekat situ lagi. habiskan air. tiba-tiba, aku pandang ke sebelah kiri, kawan-kawan dia pandang aku pelik gila. lepas tu cakap-cakap pasal aku. tapi kenapa ? aku mula untuk check seluar, baju, mungkinlah, kotor ke apa ke kan ? aku watlekwatpeace je. tiba aku pandang sekali lagi, dorang buat macam tu jugak. bukan sekali, bukan dua kali, tapi empat kali. ohh, tak tahan aku macam ni. aku pandang Nabil, dia senyum je. tapi dia tak siap kerja lagi. 

' Ardilla, I guess, you should go back now. go now. '

aku berkata sendiri. hmm, aku terus pergi dari tempat tu. aku nampak Nabil pandang. dia panggil, tapi aku buat tak dengar. aku pun balik rumah. aku pandang je phone dia, hmm. okay. dia tengah kerja. aku faham.


3 HOURS LATER.


phone dia bunyi. masuk text rupanya. aku takut nak buka sebab takut itu text dari kawan dia. tapi, haha, buka je lah kan. tengok kat screen, oh. ini number aku lah.


" Although we're not under the same sky now, please don't forget that my heart is always together with you <3 . Nanti kita dah habis kerja ni, kita call okay ? Goodnight "


hoi, merepek ah. aku check banyak kali, itu number aku ke ? haha. ya, itu number aku. ya, dia tu kawan baik aku je dulu. naah, dia main-main lah tuu. esok aku jumpa dia, tengok apa dia nak cakap. haih Muhammad Nabil, suka buat macam ni kan ?


Sunday, June 03, 2012

please,

Assalamualaikum,



I'm sorry. I don't like you with full of stop.


Saturday, June 02, 2012

thankyou

Assalamualaikum,

Nabil, thank you. you cheer up my day, a lot.


iloveyoutoo


sakit hati terlampau sebenarnya,

Assalamualaikum,


tak puas hati betul !


dah kau suruh aku buat benda tu, aku buat lah.


tapi aku dah cakap, aku tak tahu buat tu.


kau cakap tak apa.


dah tu, bila aku buat salah, kau marah aku macam king kong.


kau ni apa ?


tak faham lah aku dengan kau.


lepas tu nak sial-sial kan aku pulak.


kau berambus dari hidup aku lah.


this is not the first time, it's been a thousand times. 


tolong faham aku.


kepala otak aku, fikiran aku, tak sama macam kau.


kalau apa yang kau tahu, tak semestinya aku tahu.


kau kena faham aku.


minta maaf.

then it is call love

Assalamualaikum,

hey guys ^^y . did you know what ?


having a Girlfriend or a Boyfriend is not love,
but, having someone in your life on whom
you have blind faith that even if you 
hurt them to the extreme,
they will still hold your hand and say
" I was, I am and I always BE YOURS "

that is LOVE, that is LIFE (:


# 15 just wanted to share

Assalamualikum,

" you are only as tall as your heart will let you be. you are only as small as the world will make you seem "




just look on the bright side :)



happiness (:

Assalamualaikum,


ya, i'm happy now. semalam berjalan-jalan pukul 1 pagi sampai pukul berapa entah. pergi lepak dengan Nabil lagi kat mamak. it's great. Nabil nampak aku sedih, serabut kepala. sebab tu dia belanja aku minum. haha. thank you Nabil :) then, he gives me some words untuk bagi aku gembira. haha, daripada muka aku monyok gila, terus jadi ceria. haha, happy sangat. and Nabil, thanks sebab hantar aku balik.



                        If you want happiness for an hour - take a nap.
                        If you want happiness for a day - go fishing.
                        If you want happiness for a year - inherit a fortune.
                        If you want happiness for a lifetime - help someone else.
                        Happiness is not pleasure, it's victory.

Friday, June 01, 2012

hey, I am,

Assalamualaikum,


hey, i'm in trouble. nothing is bigger than my problem. naah, a monster is bigger than my prob.

hey jude, i'm serious. 

hey, i'm sorry for everything. this include the ' maki-maki ' thinging yesterday. i'm sorry. but you cause this trouble right ? okaykay. i'm sorry again. please read this. i'm totally sorry for everything i've did.







amir ferdaus, i'm sorry.

forgive me.

Assalamualaikum,



Should I forgive you, after what you've done to me ?
Oh no, I'm the one who should ask forgiveness from you.
No i'm not.
No, I won't. I won't. I won't.
Ya Allah, please help me.

i don't know

Assalamualaikum,


you ask me to cheer up ? how can I cheer up when i'm down ?