Monday, August 29, 2011

selamat hari raya kawannnnnnnnn :)

assalamualaikum rakan-rakan, haa


tajuk aku memang belum sampai tarikh lagi tapi sebelum terlambat aku nak cakap selamat hari raya untuk semua kaum muslimin dan muslimat serta hadirin-hadirat yang dikasihi Allah . memang boleh ucap nie esok tapi lagi satu jam aku akan balik kampung yang tiada line streamyx langsung even kalau bawa broadband punn. hee, tak pa aku bersyukur ada kampung. tapi suasana kat sana memang buat aku lupa tentang segala blog, facebook bagai. aku memang tak sabar-sabar nak raya. sangat-sangat menunggu tarikh beraya tersebut. hee. tak sabar nak jumpa saudara-mara, tak sabar nak main mercun, tak sabar nak sembahyang raya, tak sabar nak makan kuih raya, tak sabar nak makan ketupat, tak sabar nak makan rendang, tak sabar nak ampun-maaf dengan ibu abah, tak sabar nak dapat duit raya, tak sabar nak tangkap gambar pakai baju raya, tak sabar nak ziarah kubur keluarga yang sudah meninggal, tak sabar nak pergi menjenguk kawan-kawan lama. 


dengan semua ketidaksabaran ni, aku boleh jadi gila. haa. kidding. memang tak sabar nak buat semua ni. tapi perayaan keluarga aku ni akan lebih bermakna kalau ada arwah nenek. tapi Allah S.W.T lebih sayangkan dia. aku rasa daripada aku melalut seorang diri nie, lebih baik kita sedekahkan Al-Fatihah untuk keluarga kita yang sudah pergi menyahut panggilan Ilahi.


BTW, selamat hari raya sekali lagi kawan-kawan, maafkan segala kesalahan aku sejak kali pertama kita kenal oke. aku harap kita dah kosong-kosong. byebye :)

Sunday, August 28, 2011

kenapa aku macam nie ?

hey peeps, welcome back :)
harini cerita lagi oke, hha. sejak bila aku macam nie ? oke the story begin.


susah sangat untuk aku bergaul dengan keluarga walaupun ada dekat rumah . kenapa ? sebab teknologi moden yang terlampau banyak dalam rumah ni. aku mengaku aku lebih pentingkan blog aku daripada keluarga. tapi bukan dari segi kasih sayang lah. kalau kasih sayang sememangnya lah keluarga aku nombor satu di hati. tapi, aku tak pernah lekang dengan laptop aku ni. walaupun aku penat setakat mana pun aku sanggup tidur lambat sebab nak update blog aku. aku sanggup biar keluarga aku buat kerja yang susah tuh sambil aku duduk dalam bilik mengadap laptop online facebook, skype dengan orang, blogging lagi. aduh, apa nak jadi dengan aku ni ? even, kerja sekolah aku pun tak terurus. abah selalu tanya,


" angah, kerja sekolah macam mana, dah buat ke ?"


"alah abah, tunggu lah kejap lagi. lepas habis chatting ni angah buat tau." 


lepas berapa jam aku chat dengan kawan, aku mesti tersedar yang masa dah lewat untuk aku buat kerja sekolah jadi aku akan tinggalkan kerja aku macam tu saja. terukkan aku ? aku rasa sampai bila-bila pun aku susah nak berjaya kalau aku kekalkan prestasi aku yang 'cemerlang' nie. kadang-kadang dengan aku berkata macam nie, aku akan cepat rasa insaf. tapi tunggu lah dalam tiga minit lagi, mesti aku buat balik kesalahan yang sama. teruk nya. geram betul rasanya. haish, rasa macam urgh~

Saturday, August 27, 2011

i'll back off so you can live better



I'll back off so you can live
Say it directly
Looking at me
Say it looking into my eyes
Did you just say you wanted to break up?
Did you want to end it with me?
I know you probably got a lady
I know you probably got sick of me
even though the tears are rushing to me

I'll back off so you can live
That is all i can say
I'll forget you so you can live better
I'll back of so you can live
So that you will be happy without me
The Love you tossed away
You can take it
Don't leave even a trace behind and take it all
Don't even say you are sorry
Don't worry about me

"Sorry My Sweety
Your lips that told me that you were going to leave
Why does it give me a reason to be angry today?
I need to stop you
The words don't go out
And you are already moving far apart"
I know you will forget meI know I will really hate you
Even though you know everything

I'll back off so you can live
That is all i can say
I'll forget you so you can live better
I'll back of so you can live
So that you will be happy without me
The Love you tossed away
You can take it
Don't leave even a trace behind and take it all
Don't even say you are sorry
Don't worry about me

You the reason i lived
You were all i wanted
You~
It was me who only looked at you
Why, why are you leaving?
Why, why are you tossing me away?
If you were going to be like this
Why did you love me in the first
place?

Do you happen to remember that day?
That day when we first met
I still remember it
The promise you made to me
That you will only care for me
That you will only protect me
That you will only love me
I believed your lies
I believed it

Did you really love me?
No No No No
I'll forget so you can live better

Friday, August 26, 2011

sweet home

assalamualaikum,


at last, sampai juga kat rumah.rindu sangat-sangat family kat rumah. actually sampai rumah semalam lagi but rasa letih sangat nak update blog ni. yea lah, orang berpuasa. hee. yesterday was the end of examination for trial MARA. the teacher used to say that it is the toughest question on earth in Malaysia. keputusan pun dah keluar semua except for english. oh man, sumpah keputusan aku teruk sangat. bila tengok keputusan tuh, aku serious menyesal sangat. lagi-lagi bila result yang lagi dua markah nak dapat 'A'. contoh macam geografi, sejarah, science. tekanan sangat. tapi nak buat macam mana, mungkin usaha aku setakat tu saja. aku bersyukur dapat keputusan macam tuh, daripada dapat lagi teruk kan. hee, btw science aku dah 'B' so, goodbye pengkalan chepa. tahun depan kalau ada rezeki aku masuk lah maktab tercinta mrsm lenggong. bhaha. oke lah. goodbye peeps. want to continue my works :)

Saturday, August 06, 2011

ramadhan sessions

assalamualaikum, 


harini sudah masuk hari keenam semua umat islam puasa kan. rasanya macam sekejap sangat. oke, at last aku dapat juga pulang rumah. aku sangat happy hingga tak terkira. lagi seronok sebab sister aku ada juga. sumpah hebat. hee. rindu sangat kat family. actually, balik nie bukan bawa diri jea, kena bawa buku juga. isnin nie aku ada pre-trial tiga. sumpah aku tak study lagi. memang betul, bila balik rumah tak de masa langsung nak study. kena tolong orang sana sini. but i'm totally miss my friends dekat asrama and my brother ierfan too and don't forget my sister shamiranis. baru balik sehari jea dah rindu tahap gaban. hee, semalam menangis lagi sebab tak dapat nak kejut dia sahur. entah dia sempat ke tak sahur ? kesian sangat, maaf yea ! 


semalam makan banyak sangat, maklum lah keluarga dah ramai balik. hee, syok sangat. banyak hadiah kot dapat kalau balik rumah. semua orang bagi hadiah, wee ! tadi pun baru balik dari tesco, beli barang fiefi dengan aku. tak tahan banyak siot. beli barang satu beg jea sampai hundred-fifty. hha, kering aku lepas nie. oke, lah cukup sampai sini jea. aku nak study, study and study sambil dengan lagu tercinta, ouhh, suka sangat.