Friday, November 04, 2011

24 October 2011

assalamualaikum.


entry yang ini, aku nak tulis pasal khidmat masyarakat yang semua budak form three buat dekat kampung changkat berangan, lenggong. pagi-pagi lagi kami dah bertolak dari maktab ke kampung tu. okay, kami naik bas jalan kaki pergi sana. cikgu cakap dua kilometer saja. hoho. dua kilometer saja. penat sebenarnya berjalan tapi belum mula berkhidmat masyarakat takkan nak cakap penat kan. nanti orang kata aku tak kuat pula. hee. cover-cover sikit. aku jalan dengan kaiyum azmi. depan aku ecah siti and syamir. belakang aku ily alia and ecah maza. ecah siti and ecah maza bawa makanan. ecah siti bawa kuaci. ecah maza bawa chipsmore. aku dan kaiyum yang kat tengah-tengah memang pasti lah akan makan kuaci and chipsmore. dah depa pelawa. rezeki jangan ditolak, bala jangan dicari. bila dah sampai, semua orang dah mula buat kerja.


ardilla

cikgu aisha potong carrot

ardilla potong bawang merah tau.

yusfida

allia asri - daughter

ardilla potong timun pula.

zaiton nasir

cik aisha

kami dah siap kupas timun

eton makan mempelam telur

daughter

what we had done

acun cuci frame ayat al-quran

amirrul bersihkan cermin. *pemalu*

lelaki-lelaki yang rajin

mereka mengecat semulapapan tanda

again

auni and hamimah

afrina and ulya

bersihkan kubur juga

afrina buang pokok-pokok yang menjalar

dahan 

atiqah amran

the most bizzare - shameem

moha and aiman bakar rumput

mereka bersihkan ayam - ketua ainol

masa untuk rehat - kaiyum

ika sapu biskut yang jatuh

lady boss *perasan*



afrina - ninaryeo

safwan - the only lelaki yang tebas rumput

alia shamsur

makan kenduri

sedap sangat kan ? semua kami masak sendiri

soraya - my best friend of all

masa untuk pulang

lihat betapa baiknya kami beratur masa nak berjalan sebelum traffic light


TAPI, BILA DAH LEPAS TRAFFIC LIGHT


kami pun terus bebas.


dan yang itu saja lah untuk entry ni.

4 comments:

midot said...

suka lah yang ini (:

nurul ardilla said...

hee, thanks.

SHAMEEM AMERUDIN said...

the most bizarre? seriously? haha. the most RAJIN boleh laa. :D nice, btw.

nurul ardilla said...

hee, the most RAJIN lah kan. hee (: