Thursday, December 15, 2011

it is Maria Elena lah

assalamualaikum,


okay okay. haritu ada lah seorang hamba Allah ni. aku baru je bagitahu dia pasal vlogger like AnwarHadi, Matluthfi, Maria Elena, bla bla bla dan bla bla bla. then esok tu dia tegur aku dekat twitter. dia cakap

" assalamualaikum kalau tak jawab dosa kalau jawab sayang "
" waalaikumsalam. eh, macam tiru seseorang je. "
" apa yang aku tiru ? "
" cara bagi salam tu "
" hee, tak ada lah. it is originally from me. baru semalam aku reka."

dalam hati aku terfikir
' bajet nye minah ni. baru semalam aku bagi tahu dia pasal Maria terus nak meniru. puiiiii. dia ingat aku tak tahu lah yang tu tagline Maria.'

then aku bermanis muka, melembutkan jari tulis dekat dia


" weh, aku rasa selama ni kau tak pernah pula bagi salam macam tu. "
" haha. saja lah. kau cakap aku bagi salam ni macam siapa ?"
" ohh, macam Maria Elena."
" mana kau tahu, dia pernah bagi salam kat kau ke ?"
" mana ada. dalam video dia kan dia selalu cakap "
" tak lah merepek je. kau tahu ke video apa ? tak kan ? "
" eh, aku tahu lah sebab tu aku bantah kau cakap. kau nak tngk ke video tu ? "
" kalau kau nak bagi, aku tengok je lah "
" okay sat. " 






then aku pun cakap lah kat dia



" hmm, ni kan video dia. kau tak percaya lagi ke ? "

tapi malangnya dia tak balas-balas tweet aku. aku menunggu sampai 3 jam setengah. pun tak balas juga. haha, biarkan dia. dah segan lettew ^^ pui pui. nak lawan cakap dengan aku pula. kuikuikui.

No comments: